Ga naar de inhoud

Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2023

Update:
Topt 10 best gelezen artikelen Startpagina

Als trouwe bezoeker van Startpagina kon je vorig jaar niet alleen veel kennis opdoen met onze tips en weetjespagina, je werd ook dagelijks door ons op de hoogte gebracht van de laatste nieuwsberichten. In dit artikel lees je terug wat onze 10 best gelezen artikelen van 2023 zijn.

We blikken terug op het afgelopen jaar

De meest opvallende uitschieter was het artikel dat ging over het schoonmaken van de ‘gele toiletbril’. Dit verhaal werd door meer dan 343 duizend bezoekers van Startpagina gelezen. Dit artikel was tegelijkertijd het eerste verhaal dat we lanceerden op onze vernieuwde website in maart. Velen blogs volgden en met een breed gespecialiseerd team konden we jou voorzien van informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen.

We blikken even met je terug op de 10 meest populaire artikelen van 2023:

1. Gele toiletbril? Zo maak je hem weer stralend wit

Was je toiletbril vorig jaar geel en zag deze er daardoor vies en onhygiënisch uit. Vervelend. Gelukkig gaven we onze lezers verschillende schoonmaaktips en ziet jouw wc-bril er ook dit jaar uit als nieuw. Heb je het artikel gemist? Lees alsnog wat onze blogmachine Ilse Bloemendal erover schreef in ons nummer 1 tips en weetjes-artikel: Gele toiletbril? Zo maak je hem weer stralend wit

2. Vaatwastablet een wondermiddel?

Na de gele toiletbril deed het huishoudelijke artikel van redacteur Gaby Tenda over de vaatwastablet het ook heel erg goed. Terecht ook: vaatwastabletten zijn niet alleen handig voor het reinigen van je vaat, ze bieden ook verrassende toepassingen die lang nog niet iedereen wist. Ontdek ook hoe je de tablet handig gebruikt om je huis in 2024 weer helemaal sprankelend te maken. Vaatwastablet een wondermiddel? 20 slimme trucs waar je ze nog meer voor gebruikt.

3. Hortensia’s: het geheim van perfecte bloei is de precieze snoei

Ook dit najaar zagen we het helaas in een aantal tuinen toch weer misgaan. Weer werden een aantal hortensiastruiken veel te vroeg ontdaan van hun uitgedroogde zaadbollen. Wie het artikel over het snoeien van hortensia’s door onze redacteur Yvette Juch wel heeft gelezen weet in middels dat de beste tijd om te snoeien – in de meeste gevallen – niet in het najaar is. Bega in 2024 niet weer dezelfde fout en ontdek het geheim van de perfecte bloei van hortensia’s in het artikel: Hortensia’s: het geheim van hun perfecte bloei.

4. Bril schoonmaken: huis, tuin en keuken tips

Voor wie vorig jaar zomer nog last had van een (lees)bril die snel vies werd, kijkt dit komende jaar vast en zeker door een frisse en heldere bril na het lezen van het artikel over de beste manieren om je bril grondig schoon te maken.

5. Woekerplanten: deze 6 soorten kun je beter weren uit je tuin

‘Woekerplant’ werd helaas niet het woord van 2023. Toch weet je als vaste lezers nu wel wat woekerplanten zijn en dat je ze beter niet in je tuin laat staan. Tip voor 2024: Begin in het voorjaar aan een grondige inspectie voordat woekerplanten weer de kop opsteken: Deze 6 wilde soorten kun je beter weren uit je tuin

6. Statiegeld op blikjes: gedoe en overlast

2023 was het jaar van de invoering van het statiegeld op blikjes. In theorie leek het een goede oplossing. De praktijk wijst uit dat het voor ‘gedoe’ zorgt. Helaas belanden de blikjes dus nog steeds in de berm of in de afvalbak. Blikjesvrouw Gerda Brasser ging vorig jaar dagelijks de straat op uit om de zwerfblikjes met hun statiegeldwaarde in te zamelen voor dieren in nood. We verwachten dat Gerda met haar vrijwilligerswerk voorlopig in 2024 nog wel mee door kan gaan.

7. Door deze kapsels lijk je ouder dan dat je bent: 10 haartips

Als je haar goed zit, doet dat ook iets met je zelfverzekerdheid. Het juiste kapsel doet snel wonderen en niet alleen voor een frissere uitstraling. Het is dan ook niet zo vreemd dat duizenden lezers het artikel over kapsels waardoor je ouder lijkt lazen. En jij weet het nu ook: met een ‘verkeerd’ kapsel kun je tot wel 10 jaar ouder lijken.

Wil je dit jaar voorkomen dat je er weer een jaartje ouder uitziet? Kort samengevat zijn dit de tips:

  1. Verberg dunner wordend haar
  2. Kies niet voor een lichte kleur of koele tint 
  3. Niet te kort en niet te lang 
  4. Houdt je grijze kleur mooi 
  5. Let op uitgroei en werk deze bij
  6. Vermijd moderne kapseltrends

8. Moet je meebetalen aan tv-programma’s als Eigen Huis en Tuin?

In de diverse klusprogramma’s op de televisie zien we regelmatig dat ze bouwvallen van huizen omtoveren tot droomhuizen. Maar hoe zit dat? Moeten deelnemers de verbouwing en inrichting zelf bekostigen, bijbetalen voor woonprogramma’s, of krijgen ze de verbouwing gratis aangeboden door het woonprogramma? Het is een vraag die veel mensen stellen, vooral wanneer er weer een nieuw woonprogramma voorbij komt. En dus zochten wij het voor je uit.

De bekendste Nederlandse woonprogramma’s zijn:

  • Help, mijn man is klusser!
  • Kopen Zonder Kijken
  • Eigen Huis & Tuin
  • De Ultieme Woondroom
  • Weer verliefd op je eigen huis
  • Paleis voor een prikkie
  • RTL Woonmagazine
  • De Meilandjes

9. Overgang voor mannen: welke klachten horen bij de penopauze?

Misschien weet je het al: mannen komen ook in de overgang. Zo tussen de 40 en 50 jaar krijgen ook de heren hormonale verschijnselen. Het heet de andro- of penopauze. Het is een stadium in het leven van de man dat net als bij een vrouw, voor schommelingen in de hormoonhuishouding zorgt: De overgang voor mannen: welke klachten horen bij de penopauze?

10. Prijsplafond verdwijnt, nieuw noodfonds verzacht de pijn

Op 10 in onze lijst best gelezen artikelen vinden we een nieuwsbericht door onze nieuwe collega Harro van Uffelen, dat gaat over een nieuw noodfonds van energieleveranciers. Niet erg verrassend dat dit artikel veel werd gelezen, want kregen we niet allemaal de schrik te pakken toen de energiecrisis eind 2022 begon? Met het noodfonds werden de huishoudens met een minimum inkomen tegemoet gekomen. Volgens Energie-Nederland kregen ruim 45.000 huishoudens steun uit het fonds.

In 2024 niets meer missen? Meld je dan direct aan voor onze Startpagina nieuwsbrief.

Zijn er onderwerpen die je mist op ons platform of zit je met een prangende vraag? Neem contact met ons op en onze redacteuren gaan voor jou aan de slag!

Wij wensen jou een heel gezond en nieuwsgierig nieuwjaar toe!

Meer over: