Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Hoeveel moet je mee betalen aan zo'n tv-programma als Eigen Huis en Tuin

Heerlijk hangen op de bank en kijken naar een programma als ‘Help, mijn man is klusser!’. In dit tv-programma wordt door een professioneel klusteam met man en macht gewerkt om het onafgemaakte huis waar de mensen in wonen, in een paar weken om te toveren in een heus paleis. Hartstikke leuk, maar wie betaalt dit allemaal?

Zoveel moet je betalen om mee te doen aan een tv-programma

Help mijn man is klusser!

In dit tv-programma worden half-verbouwde huizen in een paar weken omgetoverd tot een weer woonbare situatie. Het productieteam biedt hulp aan de wanhopige partner van handige doe-het-zelvers, die gek genoeg zelf in een onafgemaakt huis wonen. De partner wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn bizarre gedrag. Eind goed, al goed. Samen met een professioneel klusteam krijgt het vervallen huis een make-over. Dit wordt allemaal gratis aangeboden, het enige wat je zelf hoeft te doen, is meeklussen en volledige medewerking verlenen aan het productieteam.

Dat wil iedereen wel! Het is niet verrassend dat meerdere deelnemers gelogen hebben om deel te nemen aan het programma. Een deelneemster vertelde dat ze al een paar jaar met haar vriend samenwoonde en ze de wanhoop nabij was. Hij deed nooit moeite om het onafgemaakte huis af te maken. In de realiteit woonde het stel hier pas 6 weken, ze wilden gewoon een gratis make-over. Toen programmamaker John Williams er achter kwam, besloot hij alleen de kinderkamer nog af te maken. Het klusteam is direct vertrokken. Een mediaschandaal!

Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken is een heerlijke programma, te zien op RTL4. Stellen die er maar niet in slagen om aan een droomhuis te vinden, geven in Kopen Zonder Kijken de regie compleet uit handen. De makelaar van RTL zoekt en koopt voor het gelukkige stel een huis, een klusteam verbouwt het huis compleet. Tot slot wordt er nog een styliste ingehuurd om het droomhuis af te maken. Aan de deelname van dit programma zit wel een prijskaartje (en verschillende risico’s!). 

Het stel moet alles betalen, behalve de makelaar. Ze spreken wel een maximumbedrag af, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. In de praktijk valt dit soms tegen, er zijn regelmatig deelnemers gebeld of ze nog wat geld konden bijleggen, omdat de kosten hoger uit vielen dan gedacht of dat er voor het afgesproken budget geen huis te vinden was. Als je daarbij optelt dat je zelf in huis niets mag bepalen, is het best een gewaagde stap om deel te nemen. Je hebt - als het goed is -  wel je droomhuis en de meeste resultaten zijn prachtig.

Eigen Huis & Tuin 

Eigen Huis & Tuin is een televisieprogramma over klussen, waar een klein productieteam met liefde aan de slag gaat om een bepaalde ruimte op te knappen. Dit kan de slaapkamer van je net geboren kindje zijn, of een verwilderde tuin. Wat je voor deelname aan dit tv-programma moet betalen, verschilt per keer. Er zijn deelnemers geweest die niets hoefden te betalen, omdat het logo van het sponsorbedrijf prominent in beeld kwam. Een andere deelnemer betaalde alleen de catering. Sommige moesten wel degelijk wat betalen en een budget afspreken. Zij betaalden alleen de materiaalkosten. Het werk dat wordt verzet, krijg je van het productieteam. 

Ook plannen voor een make-over? Bekijk hier wooninspiratie voor jouw huis

De Ultieme Woondroom 

Dit programma is helaas van de buis verdwenen. De Ultieme Woondroom hielp mensen die zich in een hopeloze woonsituatie bevonden. Elke week kon je ‘genieten’ van een bizar verhaal. Om de meest uiteenlopende redenen woonden mensen in een bouwval. Zo had de één een zwaar gehandicapt kind, en de ander was leeggeplukt door haar ex. De Ultieme Woondroom bood deze mensen uitkomst en nam gratis de gehele woning onder handen. Deelnemers werden 2 weken op een andere locatie ondergebracht en kwamen daarna terug in hun Ultieme Woondroom! 

Weer verliefd op je huis van vtwonen

Als je huis toe is aan een frisse look of je wel wat hulp bij de inrichting van je huis kan gebruiken, ben je bij ‘Weer verliefd op je huis’ bij het goede adres. De stylisten van vtwonen laten binnen een dag of week je huis weer stralen. Wat je precies betaalt, maakt de productie niet bekend, omdat dit tot tot de privacy van de consument behoort. Aanmelden voor 'Weer verliefd op je huis' kan bij vtwonen.nl  

Nieuwe vtwonen & bol.com samenwerking

Paleis voor een prikkie

In het programma Paleis voor een Prikkie gaan 2 presentatoren op bezoek bij mensen die het minder breed hebben. Met een budget van € 250,- ( betaald door het programma) werden er allerlei creatieve oplossingen bedacht om de vaak verwaarloosde woning om te toveren tot een droomwoning. Van het gratis spullen halen op Marktplaats tot het langsgaan bij diverse kringloopwinkels. Het programma liet zien dat je met weinig geld je huis een enorme metamorfose kon geven. En dit allemaal binnen één dag. 

RTL Woonmagazine 

Wil je een huis die voldoet aan alle huidige woontrends? Dan is het woonprogramma RTL Woonmagazine wat voor jou. In dit programma krijgen huizen een trendy make-over. Echt alle woontrends van dit moment worden meegenomen. Voor dit programma wordt een eigen bijdrage gevraagd. Het productieteam wil dan ook graag van tevoren weten hoeveel je bereid bent om uit te geven aan je nieuwe interieur. Vervolgens word je (als je aanmelding interessant genoeg is!) gebeld om bepaalde dingen door te spreken, uiteenlopend van de wensen van je nieuwe inrichting, tot of je de inrichting compleet durfde over te laten aan de stylist. RTL Woonmagazine is namelijk op zoek naar mensen die zich nergens mee bemoeien. Na een positief gesprek komt het productieteam bij je op bezoek om te kijken of je huis geschikt is voor het tv-programma. Zo ja, dan mag je deelnemen aan het programma. Een best ingewikkeld selectieproces dus, maar dan heb je wel wat. 

Lees ook

Bronnen: AD, Linda.nl, Shownieuws, VT Wonen, RTL, 
Auteur: Ilse Bloemendal