Ga naar de inhoud

De populairste artikelen van Startpagina in 2022

Update:

Van het opsporen van een telefoonnummer tot het statiegeld op blikjes – deze artikelen zijn het meest gelezen in 2022. In dit artikel blikken we terug naar onze top 10 artikelen. Heb jij afgelopen jaar ook op een paar van deze artikelen geklikt?

1. Door deze kapsels lijk je ouder dan dat je bent – 8 haartips! was een van de populairste artikelen 2022

In 2022 kwamen we na het vele thuiszitten eindelijk weer meer buiten. Tijd om aandacht besteden aan onze kapsels. Je voelt je zelfverzekerder als je haar goed zit. Het juiste kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Sterker nog, met een ‘verkeerd’ kapsel kun je tot wel 10 jaar ouder lijken. Wil je voorkomen dat je er ouder uitziet dan je bent? Volg dan de onderstaande tips:

  1. Verberg dunner wordend haar
  2. Kies niet voor een lichte kleur of koele tint 
  3. Niet te kort en niet te lang 
  4. Houdt je grijze kleur mooi 
  5. Let op uitgroei en werk deze bij
  6. Vermijd moderne kapseltrends

Lees hier door welke kapsels je ouder lijkt dan dat je bent.

2. Kan je iemand traceren door zijn of haar telefoon?

Als je gebeld wordt door een 06-nummer dat je niet kent, kan je eenvoudig uitzoeken wie er achter dit onbekende nummer zit. Je kunt ook achterhalen waar diegene zich bevindt door hem of haar te traceren door zijn of haar telefoon. Dit kan ideaal zijn, als je twijfelt aan je relatie en bang bent dat je partner vreemdgaat of je mobiele telefoon kwijt bent. Oh, en wist je dat je ook via Facebook iemand kan traceren? Tik het onbekende 06-nummer in op de zoekbalk in Facebook en voilà. Het is ook mogelijk om inzage te krijgen in andermans berichten en/ of foto’s. Hiervoor heb je speciale apps. Zo wordt FlexiSPY vaak ingeschakeld als iemand denkt dat zijn/ haar partner vreemdgaat. Binnen een paar uur heb je al het bewijsmateriaal in huis – en dat allemaal vanuit je luie stoel!

Lees dit en nog veel meer andere tips in ons artikel over het traceren van mobiele telefoons

3. Hoeveel betaal je aan zo’n tv-programma als Eigen Huis en Tuin

Het afgelopen jaar keken we ook heel veel televisie. Heerlijk om op een regenachtige dag te hangen op de bank en te kijken naar een programma als ‘Help, mijn man is klusser!’. In dit tv-programma wordt door een professioneel klusteam gewerkt om het onafgemaakte huis waar de mensen in wonen, in een paar weken om te toveren in een heus paleis. Hartstikke leuk, maar wie betaalt dit allemaal? Lees hier hoeveel je betaalt voor deelname aan de tv-programma’s als Eigen Huis & Tuin, De Ultieme Woondroom, Weer verliefd op je huis van vtwonen, Paleis voor een prikkie en RTL Woonmagazine.  

4. Vanaf welke temperatuur kun je zonder jas of in korte broek?

De opwarming van de aarde was ook in 2022 te merken. We hadden te maken met een hoop warme dagen. Na een paar warme dagen in Nederland zie je ze al op straat: mensen met een korte broek. Je ziet mensen nog met een winterjas aan in het voorjaar en op dezelfde dag zie je ook mensen met een korte broek of slippers. Veel mensen vragen zich daarom af vanaf welke temperaturen je naar buiten kan zonder jas of korte broek. In het volgende artikel lees je wat trucs die helpen bij het maken van de juiste kledingkeuze. Zo kan je bij ongeveer 15 graden Celsius buiten een T-shirt dragen zonder met kippenvel rond te lopen. Een korte broek is ‘normaal’ bij ongeveer 20 graden. 

5. Commotie over helmplicht voor snorfietsen en scooters was een van de populairste artikelen 2022

Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op snorfietsen en scooters. Als je geen helm draagt op de scooter, krijg je een boete van 100 euro. Deze nieuwe wetgeving zorgde voor veel commotie- want volgens artsen biedt zo’n helm onvoldoende bescherming en kan dit nog steeds leiden tot (blijvend) hersenletsel. Dit komt omdat er speedpedelec-helmen zijn toegestaan, deze bedekken de oren niet en bieden een stuk minder bescherming dan motorhelmen. Daarnaast is het verschil met gewone fietshelmen, die nog minder bescherming bieden, niet te zien. Hierdoor wordt handhaving lastig. Lees hier meer over de commotie van de helmplicht en of er dit jaar nog een helmplicht komt voor elektrische fietsen.  

6. Pilot met aanvullende inkomensvoorziening voor ouderen

Veel financieel kwetsbare senioren in Nederland wisten vaak niet dat zij recht hadden op een aanvullende inkomensvoorziening. Door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is daar in 2022 verandering in gekomen. SVB startte afgelopen jaar een pilot om senioren – met recht op aanvullend inkomen – (automatisch) te geven waar ze recht op hebben. De voorziening heet de ‘Aanvullende Inkomensvoorziening voor Ouderen (AIO)‘. Heb je AOW? Ontdek dan of je ook recht hebt op de tegemoetkoming. Dit artikel scoorde niets voor niets erg hoog. Senioren zijn onze doelgroep en vonden dit enorm interessant. Begrijpelijk, want iedereen is gek op ‘gratis’ geld. 

7. Mag je naakt in je eigen tuin zonnen?

Veel mensen zonnen in de zomer regelmatig naakt in eigen tuin of op balkon. Maar mag dat zomaar? Nee, aan naakt zonnen zijn verschillende (fatsoens)regels verbonden. Met de tips en informatie over naakt zonnen in dit artikel kan jij of je buur met een gerust gevoel naakt zonnen. Op naakt zonnen in de tuin zijn namelijk 2 wetten van toepassing. Te beginnen met artikel 430a Wetboek voor Strafrecht, een wet over naaktloperij. Dit is echter een wat ingewikkelde wet omdat het onduidelijk is wat er precies van toepassing is op het naakt zonnen. Wat denk jij, mag je naakt in je eigen tuin zonnen, ook als je in een rijtjeshuis woont?

8. Statiegeld betalen voor blikjes bier of frisdrank was een van de populairste artikelen 2022

Aan het einde van het jaar in 2022 kwam er nog een nieuwe wetgeving aan: wie na 31 december 2022 een blikje water, frisdrank of bier kocht, betaalt € 0,15 statiegeld. Supermarkten zijn sinds dit jaar verplicht om de blikjes in te nemen. Deze nieuwe maatregel was hard nodig, want in Nederland komen er ruim 150 miljoen blikjes in het milieu terecht. Lees hier alles over deze nieuwe maatregel en wat het voor jou betekent. We hebben medio januari een update voor je: deze wetgeving is uitgesteld. 

9. Ontstekingswaarden te hoog: wat betekent dat?

Bij een bloedonderzoek kunnen verschillende (waarden van) stoffen worden gemeten. Uit deze bloedwaardes kan een arts opmaken hoe het met je gezondheid is gesteld of hoe een behandeling aanslaat. In veel gevallen worden de ontstekingswaarden bepaald. Als deze afwijken van de normale waarden, kan er iets aan de hand zijn. Er wordt dan aanvullend onderzoek gedaan om de oorzaak en de eventuele plaats van de ontsteking te vinden. In ons artikel over ontstekingswaarden lees je er alles over.

10. Schoonmaken: deze 8 voorwerpen moeten eigenlijk elke dag was een van de populairste artikelen 2022

Wist je dat je verschillende voorwerpen in huis elke dag moet schoonmaken? Deze voorwerpen verzamelen zoveel vuil, dat je ze beter elke dag kunt schoonmaken om bacteriën te voorkomen. Maak jij deze onderstaande items al elke dag schoon?

  1. De douchewand en -kraan
  2. Vaatdoeken
  3. Toilethanddoek
  4. Het koffiezetapparaat
  5. De gootsteen
  6. Mobiele telefoon
  7. Het aanrecht
  8. De afwas

Nooit meer iets missen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief!

Meer over: