Draai voor klassieke weergave

Door deze kapsels lijk je ouder dan dat je bent

Als je haar goed zit, voel je je zelfverzekerder en straal je deze zelfverzekerdheid ook uit. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar het juiste kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Door een verkeerd kapsel kan je wel tien jaar ouder lijken. Om haarblunders te voorkomen zetten wij voor je op een rij wat je beter níet kunt doen.

Ga niet voor een donkere kleur

Naarmate je ouder wordt, wordt je haar dunner. Heel donker haar tegen een lichtere hoofdhuid, benadrukt dunner wordend haar. Daarnaast legt de donkere kleur een schaduw op je gezicht, waardoor eventuele rimpels dieper lijken. Je kunt daarom het beste je haar twee of drie tinten lichter verven. Je kunt ook kiezen voor highlights aan de voorkant voor je gezicht, hierdoor krijg je een frisse uitstraling.

Zorg dat je haar niet té licht wordt

Een lichte tint in je haar kan heel mooi zijn, maar let er wel op dat de tint niet overeenkomt met de tint van je huid. Deze combinatie maakt je namelijk erg flets. Hierdoor lijk je juist weer ouder. Een beetje contrast zorgt juist voor een gezonde gloed. Heb je bijvoorbeeld heel lichtblond haar? Geef je coupe eens meer diepte met karamelkleurige lowlights. Twijfel je over je kleur? Vraag dan gewoon je kapper om advies.

Kies geen koele tint

Hoewel je waarschijnlijk geneigd bent om naar koele tinten te grijpen, is het beter om voor een warme tint te gaan. Heb je van jezelf bijvoorbeeld een koele of donkerbruine kleur? Ga dan eens voor een zachtere kleur zoals chocoladebruin. Warme tinten geven je namelijk een jeugdige uitstraling waardoor je gelijk een stuk jonger lijkt.

Knip je haart niet te kort

Veel mensen zijn geneigd om een kort kapsel te nemen, naarmate ze ouder worden. Zone, want zo lang je haar nog vol en gezond is, is er eigenlijk geen enkele reden om het kort te knippen. Ook niet als je denkt dat dit beter bij je leeftijd past. Als je je lange lokken toch zat bent, ga dan voor een rommelig en speels kort kapsel. Dit kapsel geeft je een moderne uitstraling en is makkelijk te stijlen. Een win win situatie dus.

Laat je haar niet te lang groeien

Te kort haar is niet aan te raden voor een jeugdige look. Maar te lang haar doet ook weinig voor je gezicht. Haar dat te lang is, valt namelijk slap naar beneden. Dit doet je gezicht niet ten goede, je krijgt hierdoor een sluikse look. Lang haar zonder vorm, afgemaakt met de klassieke midden scheiding, is dan ook één van de meest verouderde kapsels die je kunt nemen. Zorg daarom dat je haar niet te lang wordt. Wil je echt geen afstand doen van je lange haar? Ga dan bijvoorbeeld eens voor een lange bob (ook wel een ‘lob’ genoemd). De langste laag valt tot net over je sleutelbeen. Ook een asymmetrisch kapsel is een goed idee, omdat het de aandacht afleidt van eventuele fijne lijntjes in je gezicht.

Grijze lokken?

Waarschijnlijk ben je van mening dat grijs haar bij oudere mensen past. Begrijpelijk, want je krijgt grijs haar als je ouder wordt. Hier kunnen we niet omheen. Maar wist je dat tegenwoordig ook veel jongeren hun haar grijs verven? Grijs is helemaal hip! En dat geldt ook voor jou. Zorg er dan wel voor dat je de kleur mooi houdt. Grijs haar dat gelig wordt, heeft hetzelfde effect op je gezicht als gele tanden. Probeer je grijze haren daarom stralend te houden met speciale glansshampoos en haarproducten met een uv-filter. Was je haar daarom eens met zilvershampoo of verf je haar in een blonde tint om het verouderende effect weg te nemen.

Let op je uitgroei

Zoals we al eerder schreven, grijs haar kan onwijs mooi zijn. Alleen grijze uitgroei is dat absoluut niet. Het is daarom aan te raden om je uitgroei zo vaak mogelijk bij te werken. Misschien heb je geen zin en/ of budget om elke maand naar de kapper te gaan. Gelukkig is hiervoor een oplossing: bij veel drogisterijen zijn tegenwoordig sprays te koop waarmee je je uitgroei kan verbloemen. Kies je kleur en sprayen maar! Let op, dit was je er wel elke keer uit. Na elke douchebeurt dien je je haar opnieuw te sprayen.

Geen moderne kapseltrends

Hoewel het erg leuk en fijn kan zijn om mee te gaan met de trends van tegenwoordig, raden wij het nemen van extreme kapsels heel erg af. Door extreem kapsel of een opvallende kleur lijk je ouder. Hiervoor geldt hetzelfde als wanneer je kleding draagt die niet bij je leeftijd past, of als je te veel make-up gebruikt. Laat de kapseltrends links liggen en ga voor tijdloos.

Wat te doen bij dunner wordend haar?

Naarmate je ouder wordt, wordt ook je haar dunner. Als je haar heel dun wordt, kan je hoofdhuid zichtbaar worden. Dat wil je waarschijnlijk niet! Dat je haar dunner wordt, kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan stress, ouderdom of ziekte. Gelukkig zijn er genoeg kapsels die ervoor zorgen dat dit helemaal niet opvalt.

Perfecte haarstijlen bij dun haar

Een bob

Met een bob geef je je gezicht een natuurlijke lift, hierdoor krijg je meer volume in het haar. Dit gaat helemaal op voor de vrouwen die slag of krullend haar hebben.

Een lob

Als je een bob iets te vindt, ga dan voor een lob. Dit is een lange bob! Ook deze look zal een enorme volume boost geven.

Een A-lijn

Door de voorkant iets langer dan de achterkant te laten, zorg je voor optisch meer volume.

Een pony

Als je je haar over je gezicht laat vallen, creëer je optisch meer volume.

Diepe scheiding

Door je haar zo veel mogelijk naar één kant te stijlen, lijkt het alsof je een dikkere bos haar hebt.

Zit je haar wel goed? Maar wil je jonger lijken? Make-up kan écht helpen om je een jeugdiger uiterlijk te geven. Lees hier de make-up tips en trics om er jonger uit te zien.

Auteur: Ilse Bloemendal