Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Door deze kapsels lijk je ouder dan dat je bent

Als je haar goed zit, voel je je onbewust zelfverzekerder en straal je deze zelfverzekerdheid ook uit. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar het juiste kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Sterker nog, met een ‘verkeerd’ kapsel kun je tot wel tien jaar ouder lijken. Met deze tips voorkom je dat je er ouder uitziet dan dat je bent. 

Tekst gaat verder onder de advertentie

Verberg dunner wordend haar

Naarmate je ouder wordt, wordt het haar dunner. Simpelweg door ouderdom, maar het kan ook versnellen door stress en ziekte. Daar kun je helaas niets tegen doen. Waar je wel iets tegen kunt doen, is de kleur. Het dunner wordende haar wordt namelijk zichtbaarder wanneer je een donkere haarkleur hebt tegenover een lichtere hoofdhuid. Bovendien legt de donkere kleur een schaduw op je gezicht, waardoor eventuele rimpels dieper lijken. Als je je haar verft, kun je het daarom beter twee of drie tinten lichter verven dan donkerder. 

Top 5 perfecte haarstijlen bij dunner wordend haar

  1. Een bob 
  2. Een lob (een lange bob)
  3. Een A-lijn (voorkant langer dan de achterkant)
  4. Een pony 
  5. Een diepe scheiding

Zorg dat je haar niet té licht wordt

Een lichte haarkleur kan mooi zijn, zeker nu je weet dat dit meer goed doet dan een donkere haarkleur. Let er wel op dat deze kleur niet overeenkomt met de tint van je huid. In dat geval is de kans groot dat het je flets maakt, waardoor je juist ouder lijkt. Behoud wat contrast voor een gezonde gloed. Heb je bijvoorbeeld extreem lichtblond haar? Geef je coupe dan een keer diepte met karamelkleurige lowlights. Twijfel je over je kleur? Vraag je kapper gerust om advies.

Kies geen koele tint

Hoewel je waarschijnlijk geneigd bent om naar koele tinten te grijpen, is het beter om voor een warme tint te gaan. Heb je van jezelf bijvoorbeeld een koele of donkerbruine kleur? Ga dan eens voor een zachtere kleur zoals chocoladebruin. Warme tinten geven je namelijk een jeugdige uitstraling waardoor je direct een stuk jonger lijkt.

Niet te kort

Veel mensen zijn geneigd een kort kapsel te nemen naarmate ze ouder worden, omdat ze denken dat dit beter bij hun leeftijd past. Onzin, het is een goede keus wanneer je haar dunner en futlozer wordt, maar niet wanneer het nog vol en gezond is. In dat geval is er eigenlijk geen enkele reden om het kort te knippen. Als je je lange lokken toch zat bent, ga dan voor een rommelig en speels kort kapsel. Dat zorgt nog voor een moderne uitstraling en is makkelijk te stijlen. 

En niet te lang

Te kort haar werkt dus niet mee als je een jeugdige look wil. Maar haar dat té lang is, kan slap naar beneden vallen wat je gezicht niet ten goede doet.  Je krijgt hierdoor een sluikse look. Lang haar zonder vorm, afgemaakt met de klassieke scheiding in het midden, is dan ook één van de meest verouderde kapsels die je kunt nemen. Zorg er daarom voor dat je haar niet te lang en te slap wordt. Wil je echt geen afstand doen van je lange haar? Ga dan eens voor een lange bob (ook wel een ‘lob’ genoemd). De langste laag valt tot net over je sleutelbeen. Een andere optie is een asymmetrisch kapsel, omdat het de aandacht afleidt van eventuele fijne lijntjes in je gezicht.

Grijze lokken

Hoewel je deze wellicht niet in het rijtje zou verwachten, mogen grijze lokken er volgens de bladen absoluut zijn. Als je voor een grijs kapsel gaat, mag je je er dus enorm zelfverzekerd over voelen. Zorg ervoor dat je de kleur mooi houdt. Grijs haar dat gelig wordt, heeft hetzelfde effect op je gezicht als gele tanden. En dat is niet veel goeds. Probeer je grijze haren daarom stralend te houden met speciale glansshampoos en haarproducten met een uv-filter. Bijvoorbeeld door het te wassen met zilvershampoo en het eens te verven in een blonde tint om het verouderende effect weg te nemen.

Let op uitgroei

Bij het verven van je haren is er één vuistregel: let op je uitgroei. Zeker bij grijze uitgroei is het van belang om het bij te houden om een jonge uitstraling te behouden. Nu is elke maand naar de kapper gaan zowel slecht voor je portemonnee als voor de gezondheid van je haar. Daarom verkopen veel drogisterijen sprays waarmee je uitgroei kan verbloemen. Let op: deze spray was je er gemakkelijk uit. Na elke douchebeurt dien je je haar dus opnieuw te sprayen. Kies je kleur en sprayen maar!

Geen moderne kapseltrends

Ben jij iemand die graag op de hoogte blijft van (haar)trends? Leuk, want dat houd je ook jong. Het enige dat je het best niet meer kunt aannemen op latere leeftijd zijn de extreme trends. Door een extreem kapsel of een opvallende haarkleur te nemen, trek je de aandacht naar je toe en lijk je vaak ouder. Net als wanneer je kleding draagt die eigenlijk niet bij je leeftijd past, of als je een enorme dosis make-up gebruikt. Ga op deze leeftijd liever voor tijdloos.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal