Is er een verschil in prijs tussen kleine en grote supermarkten?

Ik bevindt me op het moment in Nice waar zowel veel grote als kleine(re) supermarkten zijn.
Nu is Nice sowieso al duur (5 euro voor 'n cola!) mede door het toerisme.

In grote supermarkten hebben ze natuurlijk ook aanbiedingen wat je in kleinere misschien minder snel ziet. Het kopen van Zalm in een kleine supermarkt heeft me 5 euro gekost maar verder hadden de spaghetti en dergelijke wel een redelijk normale prijs. Zou het schelen tegenover een grote supermarkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt eraan als je bij een dorp bent aan de grote kant en er is 1 supermarkt dan is die duur want , er is er maar 1 in het hele dorp. Als er meerdere supermarkten zijn dan moet je het aan de mensen vragen in het plaatsje. Mijn tip is het aan de bewoners in Nice vragen die hebben er meer verstand van en weten welke het geodkoopste is. Toegevoegd na 2 minuten: En als het in een toeristisch dorpje is dan is de supermarkt zoiezo duur.

In Frankrijk zijn de kleine supermarkten aan het uitsterven. Er zijn er ieder jaar minder. Hoewel wij vroeger altijd bij de plaatselijke kleine winkels uit principe onze boodschappen deden, is dit niet meer te doen. De prijzen in de grote Intermarché, Super-U en Casino zijn in verhouding dermate laag, dat de kleine neringdoende daar niet meer tegenop kan. Soms zijn zelfs hun producten zwaar over datum omdat ze de omzetsnelheid missen. Dus Ja, er is verschil in prijs en dat op alle fronten. Je moet dat echter niet vergelijken met de toeristische prijzen op de terrasjes, dat heeft er niets mee te maken. De grote supermarkten hebben voor hun producten een uniforme prijs in heel Frankrijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100