Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe bak ik een kiembrood?

na 3 dagen waren de kiemen maar voor de helft gekiemd.
Kan/mag je een blender ipv staafmixer.gebruiken .
Bij mij was het brood nog niet gaar na 12 uur ( viel zo uit elkaar)
Zoals je leest gaat alles fout wat er maar fout kan gaan.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
2.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

deze heb ik voor je op gezocht ,misschien helpt dat een beetje,zelf nog nooit gedaan maar lijkt me wel lekker als mijn zoon komt om het te proberen
200 gram spelt, tarwe of rogge 2 dagen laten kiemen
Kiemen: week de granen een paar uur in water.
Daarna uit laten lekken en in een glazen pot of een kiembakje donker wegzetten.
Twee maal daags omspoelen.
Na ca. 2 dagen zijn de kiemen ongeveer 1 cm groot.
Maal daarna de kiemen fijn met een staafmixer met een beetje water.dan
30 gram boekweit er doorheen mengen
beetje zout of andere broodkruiden
3 eetlepels lijnzaad erdoor mengen
mengsel kneden tot 2 platte broden
bakblik invetten met olijfolie
10-12 uur in de oven op 50 graden
na een paar uur broden draaien
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding