hoe bak ik een kiembrood?

na 3 dagen waren de kiemen maar voor de helft gekiemd.
Kan/mag je een blender ipv staafmixer.gebruiken .
Bij mij was het brood nog niet gaar na 12 uur ( viel zo uit elkaar)
Zoals je leest gaat alles fout wat er maar fout kan gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

deze heb ik voor je op gezocht ,misschien helpt dat een beetje,zelf nog nooit gedaan maar lijkt me wel lekker als mijn zoon komt om het te proberen 200 gram spelt, tarwe of rogge 2 dagen laten kiemen Kiemen: week de granen een paar uur in water. Daarna uit laten lekken en in een glazen pot of een kiembakje donker wegzetten. Twee maal daags omspoelen. Na ca. 2 dagen zijn de kiemen ongeveer 1 cm groot. Maal daarna de kiemen fijn met een staafmixer met een beetje water.dan 30 gram boekweit er doorheen mengen beetje zout of andere broodkruiden 3 eetlepels lijnzaad erdoor mengen mengsel kneden tot 2 platte broden bakblik invetten met olijfolie 10-12 uur in de oven op 50 graden na een paar uur broden draaien

Bronnen:
http://www.broodbakken.info/Kiembrood.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100