het voer van de cavia zat vol ongedierte, het voer was opgeborgen in een afgesloten blik.

Het ongedierte is zo groot als een kleine mier, donker en loopt. Schijnt het caviavoer te eten want er lag veel gruis onder in het blik. Ik weet niet of het luizen zijn.
Vragen:
-Is het schadelijk voor de cavia als hij ze heeft gegeten? -Wat te doen als ik ze terug vindt? Ze zaten ook in de grote opberg (plastic afsluitbare) containerdoos waar alle cavia katten spullen in zitten.
-Moet ik al de spullen weggooien?
Dank voor jullie aandacht en evt. reacties
CME

Toegevoegd na 2 dagen:
Ik heb er een 'gevangen' en gefotografeerd. Het lijkt wel op de genoemde broodkever maar het boort zich (tot nu toe) niet door het plastic waar het inzit. Wie kan bevestigen of het de broodkever is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het eten in ieder geval wegdoen. Ook zou ik goed kijken of je cavia zich vreemd gedraagt (niet eten bijvoorbeeld), als dat zo is, kan je eens langs de dierenarts gaan.

Is het de broodkever misschien? http://www.ppd.nl/ppd/determinatielab/voorraad-aantastende-insekten/broodkevers.html Als die het is zou je volgens bovenstaande site alles weg moeten gooien.

Dat moet de broodkever zijn en ik denk niet dat het schadelijk is geweest voor de Cavia. Zelf heb ik die beestjes eens in mijn keukenkast gehad en ook met mijn gezin er wat van binnen gekregen omdat ze ook in een vleeskruidenpotje zaten wat ik achteraf pas zag. We zijn er niet ziek van geworden gelukkig. Wat je nu moet doen is toch nog wel even op de Cavia letten en echt alles wat erbij in de buurt heeft gezeten aan etenswaren weggooien. Bij mij zaten ze een tijdje later overal in, in meel, kruidenzakjes, alle pakken rijst, enz. Ze knagen zich door elke verpakking en krijgen daar weer nakomelingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100