Waarom serveert men chips bij een club sandwich?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommige restaurants denken dat elk gerecht een 'crispy bite' moet hebben. Omdat een club sandwhich dat meestal niet heeft krijg je chips voor toch dat crispy effect.

Toen de eerste Club Sandwich voor het eerst geserveerd werd in het Saratago Club House in New York, bestond hij uit 3 lagen getoast wit brood waartussen kalkoenfilet, bacon, gekookt ei, sla en tomaat waren gelegd. Om het bord compleet te maken en de kok bang was dat alleen boterhammen te weinig waren om de trek te stillen, werden er frieten bijgelegd. Zo was het meer een complete maaltijd geworden, was het idee. Er moest dus een bijgerecht bij, zoals vrijwel overal iets erbij gegeven wordt, soms alleen als decoratie. Een bordje met alleen boterhammen, geven niet het idee dat je ergens aan het eten bent waar een kok aandacht aan besteed heeft....dan kan je net zo goed boterhammen uit je lunchpakketje op een bord leggen. Het bord moet er uitnodigend uitzien en het maal moet voldoende zijn. Dit geldt voor de meeste horeca aangelegenheden. Chips zijn een even goede aanvulling als vers gebakken frites, mits ze ook vers gebakken zijn. Helaas is dit in de meeste eethuisjes niet het geval. Zij trekken een zak chips open en vullen zo het bord op. Snel verdienen is hun gedachte daarachter want je betaalt er wel voor! Een restaurant wat waarde aan zijn klanten hecht, zal echter de chips van verse aardappelen schaven en ze dan ook vers knapperig bakken. Zij hebben namelijk vaak een naam en imago te verliezen. Toegevoegd na 1 minuut: De chips en /of frites zijn dus het bijgerecht wat erbij hoort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100