is het verstandig om fruit te eten als je er allergisch voor bent?

ik krijg kriebel/jeuk in mijn keel als ik fruit eet maar mijn vraag is als het dan ook slecht voor je is als je het toch gaat eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt helemaal af van jezelf, Je hebt mensen die opgezwollen raken als ze iets eten waarvoor ze allergisch zijn, en de ander merkt niks anders dan een kriebelgevoel. Ga even langs je huisarts en vraag het hem/haar, Ook kan je vragen wat de gevolgen zijn als je het toch eet en wat je moet doen. Succes

Tropisch fruit en latexallergie (laboratorium handschoenen) schijnen samen te gaan, echt safe is fruit eten dus niet als je het risico van allergieen meeweegt. Ik zou zeggen, fruitsoorten waar je problemen mee krijgt niet eten, mensen kunnen echt wel zonder fruit overleven zonder enig tekort aan essentiele voedingsstoffen. Een dietist(e) zal je zeker een goed advies kunnen geven met betrekking tot vitamine C en vervanging door middel van groente.

ik zou ren beetje uitkijken. sommige mensen komen zelfs te overlijden als Ze iets eten waar ze allergisch voor zijn. ik denk niets dat dat bij jou het geval is. ik zou het even navragen aan een dokter of je kan een allergologe bellen voor meer informatie.

Heb je dit laten testen? Je kunt bij de dermatoloog tenminste in mijn plaatselijke zhs de test taten doen. Dan weer je ook hoe allergisch je bebt en wat je wel en niet kan eten. Ben zelf allegisch voor appel, maar er zijn ook appelrassen met weinig sterke allegische allergene. Dus die kan ik gewoon nemen. Hoop dat je erwat aan hebt Ik zelf heb paraberksyndroom Dat betekend dat je allegisch bent voor noten berken appels en pinda daarbij. Toegevoegd na 4 uur: Voor mij bied de santana de uitkomst. Toegevoegd na 4 uur: Wel lastig te krijgen, in de meeste supermarkten kom ik ze slecht tegen(af en toe wel bij de luxere supermarkt) af en toe op de markt bij de bio groente man. Wel staat er een lijstje kwekers op die site, helaas niet in mijn buurt maar misschien voor jullie wel interessant

Bronnen:
http://www.appelallergie.nl/

Ik heb hetzelfde. Als ik fruit eet gaat mijn keel kriebelen en zwellen mijn lippen op. Het is niet schadelijk alleen erg vervelend! Anders kun je ook nog altijd langs de dokter gaan.

Ja. Gewoon niet doen. dan maar meer groente. mijn zoon kan niet tegen sinaasappel (overgeven) dat is maar één soort fruit. neem worteltjes, komkommer ofzo.

Tegen fruitallergie kun je weinig anders doen dan de fruitsoort waar je allergisch voor bent vermijden. Helaas is er nog geen medicijn ontwikkeld wat allergieën kan genezen. Bij sommige fruitsoorten kan het zijn dat je het in gekookte vorm wel kunt verdragen. Bijvoorbeeld appelmoes of appelcompote. Bij een appelallergie is het trouwens mogelijk dat je geen last hebt, wanneer je de appel voor het eten 30 seconden in de magnetron doet. Dit komt doordat bij de appel het eiwit door verwarmen verandert. Een allergie voor voeding wordt altijd veroorzaakt door de samenstelling van het eiwit in dat betreffende voedingsmiddel. Helaas werkt deze methode niet bij alle soorten fruit. Toegevoegd na 55 seconden: Wanneer je merkt dat je allergisch bent voor een fruitsoort, dan kun je het eten ervan voortaan het beste vermijden. Sommige mensen zullen merken dat ze bij het af en toe eten van het fruit geen last hebben, maar hoe meer ze ervan eten, hoe meer de klachten toenemen. Wanneer je lichte allergiesymptomen hebt, beperk dan het gebruik van die soort fruit tot incidenteel gebruik. Mensen die last hebben van een fruitallergie hebben vaak ook andere allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Toegevoegd na 1 minuut: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/34172-pijn-of-jeuk-na-het-eten-van-fruit.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100