Kan men voor het afblussen na aanbraden in plaats van speculaas ook kruidnootjes gebruiken?

Bij bereidingswijze sucadelappen staat afblussen met bouillon, azijn. (Speculaas).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Afblussen" of om een keukenterm te gebruiken "deglaceren" doet men steeds met een vloeistof. Deze vloeistof kan bouillon zijn maar ook wijn of water of azijn of.... ga zo maar door. Na het afblussen kan je dan kruiding of in jou geval kruidnoten toevoegen om je saus te maken. En ja je kan gerust je kruidnoten gebruiken i.p.v. speculaas, wat je ook kan gebruiken is peperkoek (voor de liefhebbers) Dus na het afblussen kan je in feite je saus afwerken met wat je maar wenst. Succes met je lappen en smakelijk.

Dat kan prima. De receptuur van speculaas en kruidnootjes is nagenoeg gelijk. Het gaat voornamelijk om de smaak van de koekkruiden en de binding van de bloem. Toegevoegd na 32 seconden: En natuurlijk het zoete van de suiker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100