Hoeveel uien gaan er in peen en uien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gebruik evenveel van elke groente, je kunt de uien ook aanbakken en daarna door de stamppot doen.. in dat geval gebruik ik wat meer uien als wortelen.

Dat ligt er aan voor hoeveel personen je het maakt. In hutspot, oftewel peen en uien stamp gaat net zo veel peen als uien. http://www.dekooktips.com/recepten/hutspot.htm Maar er zijn meer recepten mogelijk: http://www.smulweb.nl/recepten/kinder/&query=stamppot+peen+ui

Als je hiermee hutspot bedoelt, dan is de verhouding één derde uien en twee derde winterwortel. Toegevoegd na 1 minuut: En dat bedoel ik dan in gewicht, niet in aantal (want uien en wortels kunnen nogal in grootte en gewicht verschillen).

Zie recept. Aardappels schillen en in stukjes snijden. Wortels schillen en en stukjes snijden. Uien pellen en in schijfjes snijden. Aardappels, wortels en de helft van de uien in een pan doen, die voor de helft gevult is met water. Voeg bouillon tablet toe. Laat dit in 20 gaar koken. Intussen de andere helft van de uien aanfruiten in een beetje boter. Wanneer de hutspot klaar is de gebakken ui toevoegen en het geheel fijnstampen. Tot slot de crème fraise toevoegen en opdienen met lekker gebakken saucijsjes. Lekker romige hutspot. Eet smakelijk.

RECEPT: HUTSPOT (PEEN-EN-UIEN) Ingredienten: 1 kilo (winter)wortelen 1 kilo aardappelen 500 gram uien zout peper boter. Bereiding: Schil aardappelen, uien en wortels en snijd ze in blokjes. Kook dit ongeveer een half uur (tot de aardappelen gaar zijn). Giet het water af en stamp de massa tot puree. Breng dit op smaak met zout, peper en een flinke klont boter. Ik vind het erg lekker de hutspot verder wat smaak te geven met sambal en ketjap manis. Dit is een vleesloze versie, waar een rookworst makkelijk bij kan. Variant: HUTSPOT MET KLAPSTUK: Voor je de aardappelen kookt, eerst iets minder dan een pond klapstuk (vettig rundvlees dat er lang over doet om gaar te worden) in ongeveer anderhalf uur zachtjes gaarkoken. De groenten erbij en verder afmaken als boven. Toegevoegd na 47 seconden: http://home-3.worldonline.nl/~pendersh/recepten.htm#rec4

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100