hoe frituren zonder frituurpan ?

Ga vanavond frituren met paar vriendinnen maaaar we hebben geen frituurpan is er een andere optie om te frituren zonder naar de patatzaak te gaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gewone kookpot vullen met frituurolie kan ook.

In een braadpan of zelfs in een hoog opstaande koekenpan. Gooi er voldoende olie in en goed heet laten worden. Liefst afdekken met een deksel.

Een wok [dus met een steel] is een goede pan om hiervoor te gebruiken. Verhit voldoende zonnebloemolie, hierin kun je de frieten frituren. Gooi er niet te veel tegelijk in en zorg ervoor dat je een grote schuimspaan hebt om de friet er weer uit te vissen. Zorg ook voor een keukenrol en een paar borden. Zet deze naast elkaar leg er 3 of 4 vellen keukenrol op en stort daar de friet op. Laat het uitlekken en ondertussen kun je een volgende portie frieten frituren. Let op: het is geen frituurpan en er kan dus ook echt minder veel in. Je zult samen de portie moeten delen en de volgende ook weer :-)) Toegevoegd na 2 minuten: Nog iets: Om te weten of de olie heet genoeg is, is het volgende trucje: gooi een broodkorstje er in en als het frituurt/kleurt, is de olie zo ver... heet genoeg dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100