word ik niet ziek van mijn slavink van vanavond?

Slavink bij onze ambachtelijke slager gehaald. In hele hete pan met boter die al snel bruin werd de slavinken in ongeveer 5 minuten bruin en redelijk krokant gebakken (ik was vergeten timer te zetten)

Toen in de oven met zo'n 200 graden. (ik zet de ovenstand wel op 250 maar die temperatuur haalt hij niet meer, en af en toe de ovendeur open om naar het vlees te kijken dus denk rond de 200)

Had geen alaminiumfolie meer dus bakpapier om de schaal gedaan. Na een kwartier omgedraaid en toen nog iets langer dan 15 minuten.

Toen we de slavink in het midden doorsneden zag deze er bruin uit, maar toen we een stuk van de buitenste rand sneden zaten er kleine lichtroze plekjes op.

Uiteindelijk toch maar opgegeten maar nu maak ik me zorgen.

Kan het geen kwaad?

Ik lees ergens op internet dat vlees lichtroze kan blijven door het gebruik van bepaald soort zout door de slager. Er zat natuurlijk spek omheen.. Maar de bal gehakt van gisteren was denk ik van het hetzelfde vlees en die was alleen maar bruin..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

meestal kan je rauw vlees ook rauw eten bvb rund van varken weet ik niet zeker maar als het goed verhit is zijn alle bac door en kan je het gewoon eten Toegevoegd na 1 uur: als je varken tot boven de 70 graden is geweest dan zijn de bacterien eruit en bij rund is dat boven de 63,9 graden precies als je de oven op 200 graden hebt gezet zijn de bacterien eruit en kan je het gewoon eten.

als het vlees lang genoeg verhit is is de kans dat je er ziek van wordt erg klein.rauw vlees kan ziekmakend zijn maar dat hoeft niet altijd.

je hoeft je geen zorgen te maken, al zijn het kleine stukjes vlees die net niet goed zijn kan je lichaam dat wel trekken. als je (bijna) elke dag groeten en/of fruit eet is er niks aan de hand.

Als jij de slavink gedurende de tijd gebakken hebt die je opgeeft, moet je een uitgedroogd door en door gaar product overgehouden hebben, waar je nooit ziek van kunt worden. Bestudeer eens de diverse bereidingstijden van vlees, dan hoef je geen angst te hebben om fouten te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100