Hoe kun je een gerookt smaakje krijgen aan bepaalde gerechten, bijv, saus?

In dit copycat recept van McDonalds McRib gebruiken ze 1 tbsp. mesquite liquid smoke(???)


1 cup ketchup
1/4 cup water
1/4 cup apple cider vinegar
1/8 cup brown sugar
1 1/2 tbsp. yellow mustard
1 1/2 tbsp. onion powder
1 1/2 tbsp. garlic powder
1 tbsp. mesquite liquid smoke
1 1/2 tsp. cayenne pepper

Toegevoegd na 58 seconden:
McDonalds McRib saus dus...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De liquid smoke is een soort rookaroma dat bij mijn weten niet verkrijgbaar is in ons land. Althans niet voor de consument. Rookworst makers gebruiken het tegenwoordig ook vaak, want velen roken niet zlef hun worsten. Je kunt wel een soort rookpan kopen. Ik heb er zelf één en zet hem in de tuin of bij het open raam 's zomers. Heerlijk met vis en vlees. Op deze site krijg je een indruk ervan; http://www.rookpan.nl/nordic-rookpan-c-33/nordic-rookpan-p-85?gclid=CKHdpoqQgq8CFcOFDgod8Qxc3Q Toegevoegd na 2 minuten: Oeps; rookaroma is toch verkrijgbaar; http://www.naturalspices.eu/tag/rookaroma/?gclid=CJaTnriRgq8CFYODDgodHSVS3A Toegevoegd na 8 minuten: Overigens heeft de barbecuesaus van Heinz ook een rooksmaak en dit zou misschien ook een rooksmaak aan je rib kunnen geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100