Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ja dit kan, zie engelse wikipedia (bron). Hierin word vermeld dat Chinezen vroeger eipoeder maakten door eieren op te kloppen en in de zon te drogen te leggen en daarna te verpoederen. Dus vermoed dat als je eieren opklopt, en bij 55 C in de oven legt, je na paar uur ook wel uitgedroogd ei hebt. Wel goede kans op dikke Salmonella infectie, als temperatuur nl 45 ipv 55 C is dan is dit goede groeitemp voor deze bacterie, die in ongeveer 3 van de 10.000 van de eieren zit. Dus ik zou kans niet nemen.
De industrie maakt eipoeder door te eiwit te vernevelen en binnen paar seconden te drogen in veel warme, zeer droge lucht (net als melkpoeder). Dit is echter thuis moeilijk na te bootsen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding