Waarom lust de 1 wel bier en/of wijn en de ander niet?

En nu niet met het antwoord komen; smaken verschillen' waarom verschillen die smaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met onze tong proeven we of iets zoet, zout, zuur of bitter is. Hiervoor is de tong uitgerust met smaakpapillen, kleine uitstulpinkjes, zenuwuiteinden, die onze hersenen doorgeven wat we proeven. Het resultaat van wat al deze papillen tezamen waarnemen geeft ons een bepaalde smaaksensatie. In tegenstelling tot wat wel eens wordt geroepen kan een smaakpapil alle typen smaken herkennen. Er bestaat nog een vijfde smaak, zo is enige tijd geleden ontdekt: umami. Deze smaak nemen we waar bij voedsel dat het aminozuur glutamaat bevat en heeft invloed op hoe we hartige en pittige etenswaren proeven. Umami verhoogt de speekselafscheiding en versterkt de hartig zoute en zoete smaken. Glutamaat wordt veel toegevoegd aan houdbare en kant-en-klaar producten als smaakversterker. Dus iedereen ervaart smaak verschillend en heeft daarom een voorkeur.

Waarom de een bier lust en de ander niet, is gewoon een persoonlijke kwestie,de smaak komt voor jou niet prettig over.Je kunt wel een aantal malen proberen of je misschien toch iets in de smaak kunt waarderen, en het later lekker vinden. Ik wil echter ook iets ter verduidelijking schrijven over "de nieuwe smaak" Ik gebruikte "Unamie" reeds dertig jaar geleden als smaakversterker in kruidenmengsels,en in Japan gebruikte men het 100 jaar geleden al.Dus zo uniek is dit "onderzoek"niet.Hieronder meer informatie: Natriumglutamaat is een ingrediënt van het Chinese keukenkruid Ve-tsin. Van oorsprong komt Ve-tsin uit Japan, waar het uit gefermenteerd zeewier werd bereid. De smaak van de stof is zo typerend dat deze wordt aangeduid als vijfde smaak: umami; ook wel te omschrijven als "hartig". (De andere primaire smaken zijn zout, zoet, zuur en bitter.) Vrij glutamaat (de zuurrest van glutaminezuur) komt van nature in verschillende andere voedingsmiddelen voor. Voorbeelden zijn tomaten, gefermenteerde sojaproducten, oude kaas en gistextract. Kleine hoeveelheden zitten in paddenstoelen, parmezaanse kaas, moedermelk, pinda’s en blauwschimmelkaas. In deze (en andere) voedingsmiddelen ontstaat het vrije glutamaat als afbraakproduct van eiwitten. Oude kaas, waar het afbraakproces van de eiwitten langer heeft geduurd, bevat meer vrij glutamaat dan jonge kaas. Hierdoor smaakt oude kaas meer "umami", oftewel "hartiger". De smaakversterkende werking van natriumglutamaat kan worden vergeleken met de wijze waarop de toevoeging van zout de smaak van voedsel versterkt; denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen aardappelen die met, en die zonder een beetje zout in het water zijn gekookt. De aardappelen die zonder zout zijn gekookt zijn "flauw". Zelfs als de met zout gekookte aardappelen niet direct "zout" smaken, zit er toch meer "smaak" aan. Zo kan toevoeging van natriumglutamaat ook de smaak van het voedsel versterken, waarbij vooral het "hartige" aspect naar voren wordt gebracht. Natriumglutamaat wordt in toenemende mate toegepast in vleesproducten zoals worst, in allerlei zoutjes, in drinkbouillons, et cetera. Meestal bedraagt de concentratie natriumglutamaat 0,2 tot 0,5 %. Hogere concentraties geven een zoete smaak. Een mengsel van 95% mononatriumglutamaat en 5% natriuminosinaat (E631) levert een tienmaal zo sterk smaakeffect op. Groeten,

Ik neem aan dat je het over mensen hebt die helemaal geen alcohol lusten. Daarover heb ik is bedacht dat het zou kunnen dat hun lichamen het gif alcohol beter herkennen en efficiënter uit het lichaam weet te weren dan drinkende mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100