Ik eet ongeveer 4 keer per week een ei, is dit ongezond?

Overigens ben ik een 16 jaar oud meisje, weet niet of dit nog mee speelt? Haha :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eieren passen in een gezond voedingspatroon. Ze bestaan grotendeels uit volwaardige eiwitten en bevatten nog meer nuttige stoffen, zoals vitamine D en lecithine. In tegenstelling tot wat veel mensen denken werken ze zelfs levensverlengend. Eieren zijn namelijk een zeer rijke bron van antioxidanten. Twee rauwe eidooiers bevatten twee maal zo veel antioxidanten als een appel en ongeveer evenveel als 25 gram cranberry’s. Eenmaal gekookt of gebakken is een ei ongeveer de helft van zijn antioxidanten kwijt, maar dan nog is het de ideale start van de dag, vanwege het beschermende effect tegen hartziekten en kanker. Aldus luiden de nieuwste ontdekkingen van Jianping Wu aan de universiteit van Alberta, in Canada. Wu is met stip stijgende als eierkenner, want in eerdere onderzoeken bewees hij reeds dat eieren de aanmaak van peptiden (korte eiwitten met peptidebindingen) in de maag bevorderen die eenzelfde werking hebben als ace-remmers: het verlagen van hoge bloeddruk.

Bronnen:
http://www.theheart.org/article/1143175.do

nee hoor, in een ei zitten juist heel veel eiwitten en dat is goed voor je

Je bent 16 jaar jong, zal je bedoelen. 4 eieren per week is niet overdreven op jouw jeugdige leeftijd. Vergeet niet dat we ook "verborgen" ei eten. In koekjes bv. Maar je blijft dat niet doen. Ooit zal de dokter je aanraden minder eieren te eten. Zoals ik door mijn hoger cholesterol.

Nee hoor! Éénmaal per etmaal 'n eimaal is misschien wat overdreven. Vier eitjes in de week is prima...!

Het voedingscentrum: Eieren zijn rijk aan cholesterol. Omdat cholesterol een risicofactor is voor hart- en vaatziekten, vindt de Gezondheidsraad dat men beter niet te veel cholesterolrijke voedingsmiddelen kan eten. Daarom is het advies van het Voedingscentrum: de consumptie van 3 eieren per week past in een gevarieerde voeding. Verder is het belangrijk voldoende te variëren in eiwitrijke producten. Eiwit zit ook in bijvoorbeeld vlees, vis, gevogelte, kaas en melk. Eentje per week meer vind ik niet zo heel erg enorm teveel maar 3 is dus wel het advies.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

4 eieren in een week is juist gezond,der zitten belangrijke stoffen in zoals eiwitten.4 eieren kun je het beste delen,door elke 1/2 dagen 1 ei op te eten!

Eieren bevatten inderdaad veel cholesterol, wat in het eigeel te vinden is. Mensen die een hoog (negatief) cholesterolgehalte hebben krijgen het advies om het verbruik van eieren te beperken of zelfs uit te sluiten. Verschillende onderzoeken hebben nochtans bewezen dat eieren, bij een redelijk verbruik van 2 tot 3 per week, de slechte cholesterol, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken slechts in beperkte mate doen toenemen. Het lijkt dus niet nodig om eieren helemaal te verbieden aan mensen met een teveel aan cholesterol, en nog minder aan anderen. Volgens een studie die vorige maand gepubliceerd werd doet het verbruik van maximaal 6 eieren per week het risico op bijvoorbeeld een hartaanval niet toenemen. Tijdens dit onderzoek werden 20.000 mensen gedurende 20 jaar gevolgd.

Bronnen:
http://dieet.blog.nl/hart-en-vaatziekten/2...

Ik at weinig eieren, de laatste tijd bijna elke dag 2,en mijn cholestorol is nog nooit zo laag geweest!!onzin dat eieren cholestorol verhogen ,voedingscentrum is trouwens achterhaald,trouwens de eiwitten mag je altijd,het eigeel kun je ook eruit halen.

de dooier is wel ongezond. de dooier slecht voor je hart daardoor komt er vet bij je hart het eiwit is wel gezond

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100