Een "yoghurt"-plantje, bestaat dat nog ? en wat is het precies, hoe werkt het ?

Mijn moeder had vroeger, lang geleden, een yoghurtplantje, ik vraag me nu dus af wat het precies is ?

Toegevoegd na 3 dagen:
Bedankt allemaal voor reacties en natuurlijk het antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kefir bedoel je waarschijnlijk. Een bloemkoolachtig plantje, het bestaat nog. Zie bron. Je mengt de korrels met 1 liter steriele (gepasteuriseerde) melk in een weckfles en laat het 24 uur op kamertemperatuur staan. Na deze 24 uur neem je 3 lepels kefir joghurt en mengt deze opnieuw met melk. Je kweekt dus steeds opnieuw kefir. Er zitten gezonde bacteriën in die veroorzaken dat de melk gaat gisten en yoghurt wordt.

Bronnen:
http://www.fonteine.com/kefir.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100