is sla gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, sla is gezond. Sla is een groente. Groente is gezond. Iedere dag sla is niet gezond. Het is goed om groenten te variëren, "verandering van spijs doet eten", dus sla, witlof, andijvie, bospeen / worteltjes, spruitjes, spinazie, (max. 2 x pw groene zoals sla / andijvie / spinazie), om maar een paar groenten op te noemen. :) Toegevoegd na 5 minuten: Als je regelmatig sla eet, kropsla, rucola, veldsla enzovoort, is het heel verleidelijk om het sausje / de dressing te lekker te maken... Een goed en lekker sausje is met olijfolie, balsamico-azijn, peper, zout, suiker (beter is zoetstof) als basis. Variatie kan je er in brengen met knoflook, mosterd en héél soms een beetje mayonaise !

Sla is lekker als bijgerechtje bij de hoofdmaaltijd. Voedingswaarde: Per 100 gram (kropsla): caloriën: zeer laag: 13 kcal. water: 95,63 % voedingsvezels: 1,1 gram suikers: 1 gram mineralen: redelijke hoeveelheid (calcium, kalium, fosfor, ijzer) vitamine A: beetje vitamine B:zeer weinig tot geen m.u.v. B11 (foliumzuur) Bladgroenten bevatten over het algemeen veel foliumzuur, dat belangrijk is voor o.a. de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes. vitamine C:gering: 3,7 mg: vitamine K: 102 microgram zeaxanthine:1223 microgram (goed voor uw netvlies) Grofweg gesteld bevat sla wat mineralen en vitaminen, maar is van geringe voedingswaarde. Met een gemengde salade, waarin ei, tomaat, paprika, noten en meer worden gebruikt, word het beeld heel anders.

Je kunt van 1 voedingsmiddel nooit zeggen of het gezond is of niet. Met voedingsmiddelen is er een enorme variatie in voedingswaarde, toevoegingen en schadelijke stoffen. Sla is een onderdeel van het voedingspatroon. Sla is een nitraatrijke groente en dit moet je niet elke dag eten. Ook niet als bijgerecht/2e groente.Sla is een onderdeel van wat je wekelijks/dagelijks eet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100