Voorgebakken bruine petit pains, tht 12-10-2011. Ik zie er zelf niets aan, kan ik deze nog gebruiken?

Toegevoegd na 1 minuut:
4 dagen over de tht datum dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je er verder niets aan ziet kun je ze nog prima eten. Het is tenminste tot, niet uiterlijk tot...

Nee, die kan je niet meer gebruiken. Die datum zetten ze er niet voor niks op.

Er is niets aan de hand. U kunt ze gewoon genruiken. Bij twijfel even ruiken en kijken of er schimmelplekjes opzitten. Dit lijkt me niet waarschijnlijk. Smakelijk.

Als de verpakking gewoon nog dicht zat is er niks aan de hand. Eet smakelijk!

Als het nog te definieren is als bruine afbakbroodjes lijkt het me geen kwaad kunnen. Even goed bekijken of het niet vreemd ruikt. In de bijlage zit een link naar een site met informatie over de uiterste houdbaarheidsdatum van verschillende levensmiddelen

tht betekent niet voor niets TEN MINSTE houdbaar tot ; een datum die vaker interessant is voor de fabrikant dan voor de consument. Als je dergelijke producten goed bewaard (liefst ook nog koel en donker) gaan ze beduidend langer mee. ADat je er niks aan ZIET echter betekent niet per definitie dat het nog goed is ; hooguit dat het niet is gaan schimmelen. Als je het zeker wilt weten, moet je je neus gebruiken : ruik je een erg sterke gist-achtige of wat zurige geur, dan is het brood niet lekker meer. Ruikt het gewoon naar ...rauw brood, dan gaat het nog uitstekend. Deze broodjes zijn ZO kort over datum, dat ik er van uitga dat het nog wel in orde is. Ik heb ze wel eens drie maand (!) over datum nog prima kunnen eten - en ook wel eens een week erover al niet meer, hoor. Temperatuur en daglicht heeft grote invloed. Toegevoegd na 3 minuten: Overigens valt het me op dat in Nederland de supermarkten geen spullen meer verkopen die op of over de datum zijn, terwijl dat hier in Duitsland heel gebruikelijk is. In de opruimbakken vind je soms zelfs zuivel die al twee weken over de datum is - en inderdaad nog prima te eten. (Alleen met vleeswaren ben ik wat voorzichtig ; dat moet voor mij niet meer dan een week over datum zijn). Er wordt ongelofelijk veel voedsel onnodig verspild doordat mensen zich bang laten maken door die tht -datum, die vooral de doorloop in de verkoop dient. Belangrijker is de 'niet gebruiken na'- datum. Daar zijn maar heel erg weinig uitzonderingen op eigenlijk. Maar dat betreft uitsluitend zeer verse, onbehandelde producten.

Gewoon opeten. Ze gaan toch de hete oven in, nou dan zijn de schimmeltjes die je niet ziet, toch dood gegaan. Toegevoegd na 1 minuut: Trouwens, ik heb eens broodjes gehad die nog ruimschoots voor de houdbaar tot-datum waren en in dichte verpakking, en er zat schimmel (blauw) aan 1 van de broodjes. Dus zelf goed kijken dus.

Ik had dit laatst ook. Waren een klein weekje over de datum. Toen ik ze uit de verpakking haalde bleken ze toch licht zuur te ruiken. Dus toen toch maar weggegooid. Als je niets ziet en niets verdachts ruikt kun je ze gewoon eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100