Wat kan je eten of drinken om misselijkheid te verminderen?

Ik ben de hele dag al misselijk, en nee ik ben niet zwanger. M'n eetlust is ook weg en ik heb nergens zin in. Kan ik misschien iets eten of drinken (geen medicijnen) waardoor het gevoel minder wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Drink een glas cola, helpt mij altijd.

probeer water te drinken. dat kan helpen, en ga naar buiten. frisse lucht doet ook vaak goed

Probeer eens wat thee met een beschuit dat is licht verteerbaar.

Wat ik dan gebruik is Regla-PH in de vorm van een kauwtablet. Is een soort rennie maar minder schadelijk.

Gewoon proberen waar je trek in hebt. Ik ken iemand die gaat als hij ziek is aan de gebakken eieren, en een ander als hij maar iets voelt, die eet gelijk niets meer. Ikzelf hou het ook liever op een boterham, of een kopje (kippen)soep

Wat bij mij ALTIJD helpt is Grapefruitsap! Dit is zuurder dan sinaasappelsap, en zorgt ervoor dat je maag weer op gang komt. Het helpt echt geweldig, een officiële remedie tegen misselijkheid is er niet, maar het zure van grapefruitsap is echt een topper. Succes!

Neem een paar Norit koolstof tabletten en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Werkt 100% en heel snel

Gewoon een geschild appeltje. Dat werkt bij mij altijd prima, vooral als je wel een beetje trek hebt omdat je een tijdje door de misselijkheid niets hebt gegeten.

kauwgom. Daar krijg ik altijd enorme honger van.!

Wat bij mij goed helpt tegen misselijkheid: melk drinken! Niet te veel; niet te snel. Bij mij is 1 slok vaak voldoende!

Ik eet altijd wortels. Helpt bij mij echt!

Voorlopig niks. Drink kleine teugjes water en begin langzaam met een droge beschuit. Lauwe cola waar de prik uit is kan ook beterschap brengen (klinkt niet lekker) op aanraden ooit van mijn huisarts. Beterschap!

Lastig probleem.Licht verteerbare dingen eten en drinken.En hopen dat het niet te lang duurt en anders naar de huisarts gaan en voorleggen aan hem of haar.Soms moet je de oorzaak ook proberen te achterhalen en je zelf afvragen waardoor dit kan komen.Teveel gegeten of te weinig , te vet gegeten ezo.

Ik wil nog wel eens misselijk worden van de honger.. Meestal drink ik een glas lauw water en pak ik wat lichtverteerbaars om te kijken of ik ziek ben of gewoon honger heb. Een glas warme melk wil ook wel helpen.

De wonder doener voor maag problemen over de gehele wereld is; Ginger ale.... En natuurlijk helpt een tabletje domperidon ook perfect, maar daar wil je niet aan.

Gemberkoeken werken goed volgens de Mythbusters

pepermuntthee drinken

Gember is heel goed. Je kan het ook in capsules krijgen eventueel. (dat is dan geen medicijn, vind ik: want gewoon heel natuurlijk verder) Pure Gember is niet zo lekker, maar dat is persoonlijk. Ik weet in elk geval dat het goed werkt bij reisziekte.

Een pepermuntje wegzuigen helpt mij altijd. Verder een glaasje bouillon of thee.

Dit helpt bij mij altijd: een droog biscuitje en ice tea green(zonder prik). Beterschap!

ik heb het ook wel eens, verschikkelijk! bij mij (en de rest van de mensen die ik ken) helpt het altijd om chocola te eten, moet je echt eens proberen. ik geloofde het eerst ook niet

cola of wat mijn oma altijd voor me maakt als ik ziek ben: geprakte banaan met sinaasappelsap en gewoon van die droge liga koekjes erin gekruimeld

probeer eens gember, kamille of basilicum thee, vooral kamille werkt bij mij zeer goed

Alle dingen waar munt in zit werken goed. Een kauwgom, thee, pepermuntje,.. Munt heeft de eigenschap dat het je maag kalmeert en ik gebruik het zelf ook altijd als ik me misselijk voel!

(Dat deze tip nog niet gegeven is?) Niet precies 'eten of drinken', maar wat marihuana helpt goed tegen misselijkheid en geeft je een enorme vreetkick! Word (of werd misschien...) zelfs in echte gezondheidszorg gebruikt. "Misselijkheid en overgeven: Door de ziekte aids of door de bijwerkingen van een chemotherapie bij kanker kan misselijkheid en ernstig verminderde voedselinname optreden, waardoor de patiënt snel magerder wordt. Cannabis kan de eetlust vergroten, en pijn die met slikken gepaard kan gaan, wegnemen, waardoor de voedselinname toeneemt en de patiënt weer aankomt. Ook zorgt cannabis voor minder misselijkheid waardoor voedsel kan worden binnengehouden."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Medicinale_ca...

Wat ik vroeger altijd deed: ik ging op bed liggen en zorgde ervoor dat ik het zo koud mogelijk kreeg. Ik legde mijn armen gespreid en niets over me heen, en rustig en diep ademhalen. Zorg ervoor dat er geen rare luchtjes in de kamer hangen, want dat maakt het vaak erger. Ook nam ik een cracker met komkommer. (melbatoast) en water drinken, niet te snel en niet veel, want dat maakt je ook misselijk.

spa rood zou kunnen werken

Als kind kreeg ik bij misselijkheid van mijn stiefvader de tip om een zure haring te eten... liefst met slagroom... ik dacht die is gek! Heb de haring toch maar gegeten (zonder slagroom want dat werd me te gek) :P en de misselijkheid verdween

Wat bij mij altijd op de een of andere manier werkt is een biscuitje met kaas... Klinkt misschien raar maar het werkt bij mij wel.

melk maat niet al t ekoud Toegevoegd na 21 seconden: melk maar niet al te koud

Ik denk dat het verstandiger is om te kijken waar de misselijkheid vandaan komt, i.p.v. het symptoom te bestrijden. Deze klachten kunnen door van alles veroorzaakt zijn: psychische klachten, te weinig bewegen, slecht voedingspatroon etc. Misschien is het handig als je iets meer informatie verstrekt? Daarnaast kan misselijkheid worden verminderd door een aantal huismiddeltjes: Cola, maagtabletten, pepermunt en kamille thee. Je kan ook gewoon proberen iets te eten en hopen dat je het binnen houdt, of een wandeling maken om je spijsvertering te activeren. Ik hoop dat er iets nuttigs bij zit.

eet een beschuitje dat helpt bij mijn altijd of een beetje soep. en thee dat kan ook goed helpen

Munt wordt gebruikt tegen misselijkheid, overgeven en zeeziekte, potje Vicks in de buurt kan al helpen. Of zo'n snuifstick als je verkouden bent.

ik geloof snert (erwtensoep) dat geeft mijn moeder altijdt als ik moet kotsen en het helpt echt!!!!!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100