Wat is het aller-gezondste eten dat er bestaat (wat ook nog een beetje eetbaar is.)

Ik wil graag weten wat het allergezondste eten is wat er bestaat, wat ook een beetje eetbaar is, ik wil graag ontdekken of heel erg gezond ook lekker kan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

fruit in het algemeen ,groente alle soorten

Het aller-gezondste eten is gevarieerd en matig eten.

wheatgrass ik heb gelezen dat het meer dan wat ook beschermende stoffen bevat

Appels zijn gezond als je ze wast. Verder zijn bonen heel erg goed voor je (bruine) Maar eet gevarieerd 2 stuks fruit en 2 ons groenten per dag.

Vitamine pillen ;)

alles wat niet bewerkt is dus als eerste niks wat uit een fabriek komt, geen ingredientenlijst en al helemaal niet met ingredienten die je niet kan uitspreken. maar alle groente en tomaat is gezond en van het fruit zijn blauwe bessen heel gezond

Het allergezondste eten is mediterraan eten: Mediterraan eten is het allergezondste dieet Veel voedingsdeskundigen zeggen dat het mediterrane dieet de allergezondste manier van eten is. Nu blijkt ook dat mediterraan eten leidt tot een stijging van goed cholesterol. Olijfolie bevat goede enkelvoudig onverzadigde vetten Veel verschillende soorten vis, veel fruit, groentes, graanproducten, peulvruchten, noten, olijfolie en een glaasje wijn per dag. Vlees staat niet zo vaak op het menu. Dat zijn de kenmerken van het mediterrane dieet. Mensen rond de Middellandse Zee hebben minder slecht cholesterol (LDL) in hun bloed, dat was al langer bekend. Nieuw is dat mediterraan eten er ook voor zorgt dat het peil van goed cholesterol (HDL) juist stijgt. En daarmee is de toppositie nog eens versterkt van het mediterrane dieet als allergezondste manier van eten.

Bronnen:
www.elsevier.nl › Home › Stijl › Medisch A - Z -

Alles met mate, in grote hoeveelheden is niks gezond! Maar ik stem op eieren. Genoeg voedingsstoffen om van een enkele cel een kuikentje of ander dier te maken. Alle stoffen die je nodig hebt, zitten in eieren, en het geneuzel over cholesterol is al achterhaald. Groenten en fruit zijn ook gezond, maar vaak niet zo volledig als eieren. Toegevoegd na 15 minuten: En hennep, vind ik!

Bronnen:
http://www.ratical.org/renewables/hempseed1.html

Gewoon BIOLOGISCH fruit. Op onbiologisch zit altijd een beetje gif.(bespoten)!

Pommesteen / granaatapel is het gezondste fruit

Je begint je dag met een bruine boterham met een beetje halvarine boter en beleg naar keuze. Jam of kaas of vleeswaren. Met je glaasje jus d orange en om 10 uur neem je ene kop thee met een stuk fruit. een kiwi of een sinaasappel om 12 uur neem je weer wat brood en een kopje drink boullion voor het zout gehalte. En om 3 uur neem je weer een kop thee met een vezelrijke reep. En dan s avonds om 6 uur neem je een bord met warm eten. aardappels groente en vlees of vlees vervangende producten. Je toetje is ook heel belangrijk voor je calcium. En melken water drinken tussen door om je vocht en calcium gehalte op peil te houden is ook heel gezond. Het eerste wat in mij opkwam was een paprika. Dat schijnt toch zo gezond te zijn. Maar als je iedere dag alleen maar paprika s gaat zitten eten, lijkt me dat niet echt gezond meer. Daarom is een combinatie van verschillende etenswaren het gezondste. Dus gewoon iedere dag Zuivel/groente fruit/vezels/vlees vis of soja producten eten en dan ben je heel gezond bezig.

Goji bessen.

Sushi met soy sauce.. Enkel spijtig dat er bijna geen vissen meer in de oceanen zwemmen...

Dadels zitten boordevol vitaminen en mineralen.

een zomerse salade?

In broccoli zit een negatief aantal calorieën, dat wil zeggen dat er wel calorieën inzitten maar dat je meer calorieën gebruikt bij de vertering van broccoli. Er zijn mensen die het niet lekker vinden, maar er zijn best lekkere recepten te vinden op het internet ;)

Wat jij eetbaar vindt zul je toch echt zelf moeten bepalen. Maar in de volgende lijst staan wel een aantal goede suggesties: http://gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/top_10_gezonde_voeding.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100