Zijn er, in Nederland, frisdranken te koop, waar geen of heel weinig suiker én geen kunstmatige zoetstoffen in zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Binnenkort verwacht ik een doorbraak van frisdranken die gezoet zijn met stevia, een plantaardige zoetstof zonder calorieën. In Japan worden veel frisdranken er al jaren mee gezoet maar in de VS en Europa verloopt de introductie moeizaam, waarschijnlijk door de grote belangen van de suiker- en de aspartaamindustrie.

Bronnen:
http://www.amstelveendietist.nl/2011/08/zo...
http://www.sugarfreestevia.net/zevia-nl.html

Ja, mineraalwater, maar ook caloriearme dranken als karnemelk, fris van smaak. Je betaalt over karnemelk geen frisdrankenbelasting en btw daarover. Tel uit je winst.

Cristal clear! Vind ik erg lekker en maar 1kcl en geen suiker!

Je zou een fles Spa rood kunnen kopen en deze voorzien van uitgeperste sinaasappels eventueel met vruchtvlees. Dan heb je frisdrank zonder suiker. Ok appels/perem persen en dat opdrinken is niet alleen gezond maar ook drink je dan alleen de natuurlijke suikers want dat zit natuurlijk in elk product. Kortom met bron/water en fruit kun je zoveel frisdrank maken als je wil. Er zijn talloze varianten. Toegevoegd na 1 minuut: Met natuurlijke suikers wordt bedoeld fruitsuikers.

Stap eens een islamitische winkel binnen. Daar verkopen ze Ayran. Dat is yogurt met water en wat zout. Erg verfrissend! Onlangs heb ik daar ook een flesje Ayran gekocht met koolzuur en munt, heel apart en lekker.

Spa rood, daar zitten geen suikerhoudende stoffen in

Je kunt dat héél gemakkelijk zelf maken: een half glas vruchtensap (let op: sap, geen nectar want daar zit veel suiker in) mengen met een half glas koolzuurhoudend mineraalwater. Even omroeren, klaar. Lekker verfrissend en gezond!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100