Hoe weet je wanneer je een Annenas op kan eten ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een groen blad eruit kan trekken zonder al te veel kracht te zetten.

Tekenen dat een ananas rijp is: Middelste bladeren bovenop makkelijk los te trekken. Sterke ananasgeur (ethylacetaat). Stevig, veerkrachtig vruchtvlees. De ananas heeft glanzende "ogen

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ananas

Je moet dan elke dag even ruiken aan een Ananas en op een gegeven moment heeft hij een vrij sterke geur. Dat is het moment om hem aan te snijden.

Als je de kroon (de bladeren bovenop) zachtjes kunt bewegen.

Bronnen:
Tip van de groente-medewerker in de supermarkt.

als je aan de onderkant het vruchtvlees een beetje kunt induwen en als de geur zoet is, is hij rijp.

Het lekkerste is als je de ananas kan ruiken als je aan z'n "kontje" snuffelt :-) Als deze volop zoet ruikt kan je erop vertrouwen dat hij goed rijp is.als dit niet zo is, dan kan het best dat je ananas lekker smaakt, maar nog niet de volle zoete smeekt heeft. Voel en pak eraan, hij mag niet te hard zijn, en trek aan z'n kroontje. Als dit allemaal nog stevig voelt, leg 'em dan nog een paar dagen tussen de rijpe bananen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100