Hoe weet je wanneer je een Annenas op kan eten ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een groen blad eruit kan trekken zonder al te veel kracht te zetten.

Als je er een groen blad uit kunt trekken is hij echt rijp en kun je hem al eten. Verder moet hij stevig aanvoelen en een mooie geel/goud/bruine kleur hebben en lekker naar ananas ruiken. Als hij te sterk ruikt is hij niet lekker meer. Ananas rijpt niet na en wordt niet voor niks vliegfruit genoemd omdat hij per vliegtuig wordt ingevoerd. Zie verder bijgaande link voor meer bijzonderheden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ananas

Tekenen dat een ananas rijp is: Middelste bladeren bovenop makkelijk los te trekken. Sterke ananasgeur (ethylacetaat). Stevig, veerkrachtig vruchtvlees. De ananas heeft glanzende "ogen

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ananas

Je moet dan elke dag even ruiken aan een Ananas en op een gegeven moment heeft hij een vrij sterke geur. Dat is het moment om hem aan te snijden.

Als je de kroon (de bladeren bovenop) zachtjes kunt bewegen.

Bronnen:
Tip van de groente-medewerker in de supermarkt.

als je aan de onderkant het vruchtvlees een beetje kunt induwen en als de geur zoet is, is hij rijp.

Het lekkerste is als je de ananas kan ruiken als je aan z'n "kontje" snuffelt :-) Als deze volop zoet ruikt kan je erop vertrouwen dat hij goed rijp is.als dit niet zo is, dan kan het best dat je ananas lekker smaakt, maar nog niet de volle zoete smeekt heeft. Voel en pak eraan, hij mag niet te hard zijn, en trek aan z'n kroontje. Als dit allemaal nog stevig voelt, leg 'em dan nog een paar dagen tussen de rijpe bananen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100