Waarom hoor je een aardappel niet te snijden?

Ik heb als kind geleerd dat je een aardappel niet hoort te snijden maar af hoort te hakken met je vork. Waarom is dit?
(ik bedoel niet snijden voor het koken, maar tijdens het eten)

Toegevoegd na 11 minuten:
Toevoeging:
Ik snap dat het etiquette is, maar waarom is het zo?
(en ik bedoel ook niet echt prakken, meer af laten breken met je vork..)

Weet jij het antwoord?

/2500

Een aardappel mag je best snijden als je dat wilt, ik denk dat meer mensen dat doen. waarschl vonden je ouders het niet nodig omdat het heel makkelijk met een vork te doen is, zodra je je vork in een aardappel prikt om hem te gaan snijden valt hij vast al uitmekaar (-; Toegevoegd na 43 minuten: volgens de etiquette moet je de aardappelen links serveren en de vork moet links liggen, vandaar dat het makkelijker en netter eten is met de vork, anders moet je kruislinks gaan eten lol Toegevoegd na 51 minuten: heb het gevonden hoor haha: Aardappelen klieven met een vork was noodzakelijk in de tijd dat de lemmeten van messen nog van ijzer werden gemaakt. En ijzer oxideert als het in contact komt met de (rauwe)aardappel. Dat de brallers nog immer hun ongesneden krieltjes met een roestvrij stalen vorkje naar binnen kiepen, verklaart meteen hun geëxalteerde spraakje. in de bron staat het antwoord

Dat is een regel die door je ouders is verzonnen puur omdat ze geen zin hadden om een extra mes te gaan afwassen. Die regel gaat echt nergens over. Een aardappel kleiner maken met een mes is echt geen probleem het staat zelfs wat chiquer dan het maar lomp gaan prakken met een vork. Onzin dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100