Chocopasta over de datum, kan ik dat nog eten?

Heeft iemand een idee of chocopasta lang houdbaar is? Ik heb een pot staan waar nu allemaal witte bolletjes in komen, kan ik dit nog eten of moet ik het weggooien?
Zo ziet het er uit:
https://imgur.com/a/st9FaZV

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan schimmel zijn dus weggooien! ik kan de link in het artikel helaas niet doorsturen. Schimmel in chocolade hoeft niet persé giftig te zijn maar waarom zou je het risico nemen.

Toegevoegd op 30 januari 2020 13:48: tekst

De witte bolletjes zijn geen schimmel maar vetbolletjes. Dit soort pasta's bevat 35% of meer vet, meestal onverzadigd en dus hard. Door het lang staan en temperatuurschommelingen komt het vet uit de emulsie van de pasta (die ook wat water bevat). Schimmel ruikt nagenoeg altijd muf en ziet er een beetje pluizig uit. Als de pasta nog fris ruikt en ook smaakt (altijd een beetje proeven) en hij is geen jaar over de datum kan je hem gewoon opeten. Als je twijfelt over de vetbolletjes moet je er een paar op een papieren zakdoekje leggen en deze op de verwarming leggen. Als het vet is krijg je een vlekje, omdat het vloeibaar wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100