Wat zijn de best natuurlijke vochtafdrijvende middelen?

Bijvoorbeeld een bepaalde groente, fruitsoort of thee.
Ik las ook ik iets over appelazijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Knoflook, asperges, bieten, kool, wortels, selderie, uien radijs, mosterd en tomaten! succes!

Appelazijn in water opgelost is goed, maar ook bleekselderij, asperges, rauwe zuurkool, komkommer zijn vochtafdrijvend. Toegevoegd na 4 minuten: Vergeet ook niet minder zout te gebruiken. Zout houdt vocht vast en is dan ook vaak de oorzaak. Toegevoegd na 16 minuten: Appelazijn is ook heel goed als dressing te gebruiken voor de sla. Trouwens de zuren van tomaten helpen de nieren om vocht af te drijven en vetdeeltjes weg te spoelen. OOk bietjes zijn sterk vochtafdrijvend, ze consentreren zich vooral op de lever en nieren.

Bleekselderij is goed. Rooibosthee ook. Toegevoegd na 3 minuten: alcohol in allerlei vormen!! (daar hebben we de kater aan te danken)

Alcoholvrij bier. Toegevoegd na 40 seconden: Bonenkruid. Toegevoegd na 2 minuten: Chinese bieslook. Thee van gedroogde vruchten. @itsme: Klopt, maar ik wil geen alcohol promoten ;).

cranberrie sap

Peterselie en selderij is ook vochtafdrijvend.

KNOFLOOK ASPERGES BIETEN SPRUITEN KOOL WORTELS SELDERIJ KOMKOMMER MIERIKSWORTEL SLA UIEN RADIJS TOMATEN APPELAZIJN

De meest bekende: paardenbloem. De Fransen noemen het niet voor niets 'pis-en-lit'. De bladeren zijn eetbaar (wanneer gekweekt in het donker heten ze ook wel 'molsla') en hebben een vochtafdrijvende werking. Nu is dit niet echt de tijd voor vers geplukte paardenbloembladeren, maar gedroogde bladeren getrokken als thee schijnen ook vochtafdrijvend te werken. Toegevoegd na 41 seconden: Oh, en die zijn dan weer te krijgen bij natuurvoedingswinkels, bij de kruidentheeën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100