Kan ik bij afvallen beter letter op de vetten of koolhydraten?

Ik wil nu zo graag een koek bij de thee, maar twijfel tussen een chocolate chip cookie (115 kcal) en een pakje liga evergreen bosvruchten (175 kcal). In de liga's zit het dubbele aan koolhydraten in vergelijking met de chocolate chip, maar de vetten zijn weer een stuk minder. Jaja, ik weet dat ik iets moet nemen wat ik gewoon lekkerder vind, maar ik wil nu toch even voor de verantwoorde keus gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

De vetten zetten meer aan dan de koolhydraten. Zitten er in zo'n pakje Liga twee koeken, dan adviseer ik er één van op te eten en de andere voor morgen te bewaren. Is het maar één koek, dan zou je erna een poosje kunnen gaan sporten. Dan blijf je je er toch goed bij voelen.

Bij het afvallen kun je beter letten dat je de goede vetten neemt, en weinig koolhydraten. Ik zelf ben ook bezig met afvallen, een tip let op de goede vetten, bak in olijfolie. Probeer die tussendoortjes weg te laten die jij neemt, maar eet als je trek hebt een stuk komkommer, of van die snoeptomaatjes, dat is veel beter. Alles met chocolade zet aan, probeer het weg te laten. Ook in chips zitten de verkeerde vetten, wat dus heel slecht is, kun je beter japanse mix nemen als je behoefte hebt aan iets, maar niet meer dan 1 handje. Sterkte ermee als je beter let op wat je eet, gaat het afvallen zeker lukken.

Heel goed dat je verantwoord wilt snoepen. In principe maakt het niet zo heel veel uit welke je van de twee neemt, als het daar maar bij blijft. Het verschil van 60 calorieën is verwaarloosbaar op de 2000 die je per dag eet. Belangrijk is dat je er niet meer gaat eten en niet vaker op de dag. En ook belangrijk is dat je geniet van je koekje en niet bij elke hap aan de calorieën denkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100