Hoe kun je jezelf motiveren om meer te eten?

Toegevoegd na 6 uur:
Dank jullie wel allemaal, voor jullie reacties.
Ik ga zeker proberen om er wat mee te doen : )

Toegevoegd na 6 uur:
Dank jullie wel allemaal, voor jullie reacties.
Ik ga zeker proberen om er wat mee te doen : )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door eerst gezond te gaan eten en daarna pas naar de hoeveelheid te kijken. Zeker bij eetstoornissen, die over- dan wel ondergewicht tot gevolg hebben is niet zozeer de hoeveelheid maar WAT je eet het belangrijkste. In beide gevallen is ondervoeding, tekorten aan essentiële voedingsstoffen, de oorzaak. Met name eiwitten staan tegen bij tekorten aan bepaalde vitamines en spoorelementen maar dat kan gemakkelijk ontaarden in weerzin tegen alle voedingsmiddelen. Door ervoor te zorgen dat je wel de benodigde hoeveelheden van die stoffen binnenkrijgt, desnoods met behulp van aanvulling met supplementen, is de kans een stuk groter dat je een normale trek terugkrijgt. Daardoor hoef je ook niet meer zo bang te zijn dat je teveel eet. Die kans is stukken groter als je voor geraffineerde voedingsproducten en dergelijke kiest, een fout die vaak gemaakt wordt bij minder trek. Juist daardoor ontstaat ondervoeding of wordt die in standgehouden. Toegevoegd na 2 uur: Even nuanceren van de derde zin: in beide gevallen is ondervoeding een belangrijke, mogelijk de belangrijkste oorzaak.

langs de snackbar lopen.

Maak klaar wat je lekker vind Spreek met je zelf af wat je ga eten en niet moet eten B.V start met 2 boterhammen s middags b.v 4 boterhammen en s avonds warm eten maar niets moet alles mag suk6 ? Toegevoegd na 42 seconden: maar eet wel gezond

Kies voor eten dat ook echt lekker is maar ook gezond. Ga dus niet aan een stuk door patat en pizza vreten. Maar maak eens een lekkere maaltijd klaar met gezonde en lekkere ingrediënten. Je zult zien dat je meteen al veel meer trek hebt. Ook helpt het vaak om met anderen te gaan eten. Zo krijg je vanzelf wel trek.

Wat ook een leuk idee is, is om juist uit te gaan proberen wat je nou echt lekker vind. Dus bijvoorbeeld elke keer als je fruit koopt ( of groente for that matter) een andere soort te nemen! Of, de iets ongezondere variant: elke keer als je een ijsje eet, een ander smaak schepijs te proberen! Want als je weet wat je lekker vindt, ga je ook met meer plezier eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100