Kan je de groene bladeren van een bloemkool ook eten?

Kool die bestaat uit bladeren eet je gewoon. Van broccoli doe ik ook gewoon de blaadjes in de pan. Waarom zouden we dan het groen van de bloemkool weggooien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bloemkool - Amandelsoep Een verrassend lekkere soep, zelfs voor mensen die niet van bloemkool houden. Bloemkool is een seizoensgroente van dit moment (lente). De buitenste bio- bloemkoolbladeren zijn heel geschikt om een bouillon te maken. 100gr bloemkool voorziet in de dagelijkse behoefte vitamine C. Alle kruisbloemige groenten,waaronder bloemkool,spruiten en brocolli bevatten kankerwerende eigenschappen. ingredienten = - olijfolie. - 1ui. - 1 fijn gesneden teentje knoflook. - 1 bloemkool. - 4 soeplepels gemalen amandelpoeder. - snuifje zeezout. - stukje kombu. - 1a2 laurierblaadjes. - rozemarijn. - gemalen nootmuskaat. - curcuma (geelwortel). - groentenextract. - geroosterde amandelschilfers. - soyaroom. werkwijze = 1) verwarm de olijfolie. 2) de ui zoet stoven. 3) look en bloemkoolroosjes toevoegen. 4) even alles goed roeren. 5) water toevoegen tot net onder de groenten. 6) toevoegen van amandelpoeder,zout,kombu,laurierblaadjes,rozemarijn,nootmuskaat en curcuma. 7) deksel op de pot en 10minuten rustig laten pruttelen. 8) ondertussen de amandelschilfers roosteren in een pan. 9) groentenextract toevoegen. 10) de soep mixen. 11) serveren in een kommetje. 12) soyaroom toevoegen. 13) garneren met geroosterde amandelschilfers. eet smakelijk Toegevoegd na 1 minuut: je kan ook de bladeren wokken

als ik bloemkoolsoep maak kook ik wel wat bladeren mee, maar erna opeten doe ik niet.. uit ervaring kan ik zeggen dat je er enorme darmkrampen van krijgt... maar eigenlijk hoef je ze niet weg te gooien..de konijnen in parken zijn er dol op..

Voor zover mij bekend kun je die gewoon opeten. Dat geldt echter niet voor alle groenteplanten. Van planten uit de familie `nachtschadeplanten` zijn de bladeren giftig. Dus eet geen bladeren van bijvoorbeeld de tomatenplant of bladeren van de courgette of aubergineplant.

Ja, je kunt ze eten. Kan me herinneren dat als m'n moeder vroeger bloemkool schoonmaakte, ik altijd een paar stronkjes opat. Ben inmiddels 61, dus kwaad kan het niet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100