Wie heeft het recept 'Mexicaanse kalkoen' uit een oud Margriet kookboek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb even gekeken in mijn oude kookboeken en ja hoor hier is het recept:uit Margriet: tafeltje dekje kookboek: Drie-sterren-recept: Mexicaanse kalkoen: 1 kalkoen van ca 5 kg 200 g boter 6 el olie zout 1 rode en 1 groene paprika 1 kg tomaten (vlees-) 2 el sesamzaadjes 2 à 3 teentjes knoflook 2 el gepelde amandelen 1 tl kaneel 1 scherp Spaans pepertje 1 bittere chocoladereep. bereiding: Kalkoen in tweeën snijden. In braadslede boter en olie goed heet laten worden, de kalkoenhelften erin leggen en in een voorverwarmde oven op ca 175 graden Celcius de kalkoen onder regelmatig bedruipen met braadvet goudbruin braden. Tomaten pellen, van vocht en pitjes ontdoen (vleestomaten hebben voorkeur). Paprika's ontdoen van stelen en pitten. Tomaten en paprika's zeer fijn hakken. Het pepertje laat u heel, als u bang bent voor erg scherp. Dan kunt u het verwijderen voor het opdienen. Als u wel wat kunt hebben snijdt u het ook fijn. Schaaf de amandelen, bak sesamzaadjes in droge koekenpan goudgeel. Snipper knoflook. Vermeng nu tomaat, paprika, pepertje, sesamzaad, knoflook, kaneel en de geraspte bittere chocolade. Neem kalkoen uit de braadslede en voeg het kruidenmengsel bij het overgebleven vocht in de braadslede (chocolade geeft hier als specerij fijne bitterzoete smaak) Laat dit even fruiten en leg de kalkoen er weer op met een flink glas heet water, deksel op de pan doen of goed afdekken met dubbelgevouwen aluminiumfolie. Laat het gerecht nog een uur zachtjes stoven. dit is wel een 'vurig'gerecht waarbij u het beste maiskolven/ korrels eet en een frisse salade. Wijn is een beetje moeilijk maar een koel roseetje, wél een droge, smaakt er goed bij. Aldus Wina Born. veel succes er mee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100