Welke rare, onverwachte maar toch lekkere combinaties zijn er qua eten?

Zoals bijvoorbeeld vanille ijs met peper erover heen

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel mensen in mijn omgeving vinden het heel raar als ik spagetti, bami, macaroni of rijst op mijn brood gooi :). Mn vader bakt ook wel eens groente op (stampot uit de vriezer) en dat doet hij dan ook op brood. Dat vind ik zelf niet zo'n succes, maar paste op brood vind ik heel erg lekker!

lasagna op stokbrood.. verse warme stokbrood. Lasagna op de gewone manier maken, en bij het eten af en toe een stukje(hapje) op een plakje stokbrood leggen, evt boter eronder. Erg lekker

Ooit gegeten als tussengerecht in volgens mij het enige werkelijk goede restaurant dat Tsjechië rijk is buiten Praag: versgemaakt kiwisorbetijs met een laagje sesamolie. Verrukkelijk!

Pure chocolade met rode pepers er in. Mmmm... Helaas niet meer verkrijgbaar bij de Xenos. Toegevoegd na 2 uur: En dan vergeet ik nog de kerst/paasstol met hardgekookt ei er op.

mijn dochter vind hagelslag op boterhammenworst het lekkerste wat bestaat op haar boterham.

Ik doe altijd pindakaas op mijn pannekoeken.

Verse aardbeien met balsamicocreme en rozepepertjesijs!! Erg lekker.

Een kaas/uienbroodje met paprikachips ertussen. Lekker!! Deden we vroeger op school al, stokbroodje halen, kruim er uit en vullen met paprika chips. Toegevoegd na 1 minuut: Krijg er gelijk weer zin in.... ! Toegevoegd na 1 dag: Tosti met pindasaus. Ook lekkerrrr

Stragiatella (als je dat zo schrijft) van geraspte chocola met (soja)yoghurt. Gewoon los zijn die twee nauwelijks combineerbaar, maar als je er (soja)slagroom bij doet, past het opeens wel. En is het superlekker! Lekker zoet die slagroom en chocola, en dan zo'n zurige smaak erdoorheen van de (soja)yoghurt. Echt het lekkerste toetje dat ik ooit heb geproefd! Ik had het recept uit een koekboek met allemaal chocoladerecepten (promotie van een bepaald chocolademerk geloof ik), en daarin stond ook een recept van zelfgemaakte macaroni met chocolade vulling en gele paprikasaus. Dat leek ons zo absurd, dat we het wel moesten proberen. Het was ehm, tja, apart.... Die paprikasaus erbij vond ik niks, maar op zich waren die macaronies (of eigenlijk beter gezegd: een soort ravioli) met chocoladevulling wel lekker. Wel raar. Maar wel lekker, die chocolade was dan gesmolten, heel interessant. Wel meer een soort toetje dan een avondmaaltijd trouwens. En nog een heel rare: friet met ijs. Volgens mijn moeder at ik dat vroeger :D Ik doopte elk frietje in de mayonaise voor ik m opat. En toen de mayonaise op was, ging ik vrolijk verder door ze gewoon in mijn moeder haar ijsje (of de slagroom die erboven op zat?) te dopen! En blijkbaar vond ik dat lekker.... Ik was als kind heel erg avontuurlijk ingesteld, heb alle mogelijke combinaties van eten denk ik wel geprobeerd.Waaronder ook pindakaas met smeerleverworst! Maar ehm, die zelfgemaakte recepten uit mijn kindertijd zal ik niemand aanraden om uit te proberen.... Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb het zelf nooit geproefd, maar de afgelopen weken zijn er wel 2 mensen geweest die mij vertelden dat ze lekkere sla-soep gegeten hadden. (En nee, niet op 1 april). En vroeger gooide ik ook wel eens paprika chips door de macaroni. Is best lekker. (Niet als de macaroni nog warm is, of er vochtige saus bij zit natuurlijk) Toegevoegd na 1 week: Speltmacaroni blijkt best lekker te zijn met.... chocoladepasta! Ik sta er zelf ook versteld van, want ik doopte het als grapje in de chocopasta. Maar het is gewoon lekker, smaakt een beetje als meergranen pannekoek met chocopasta.

Dubbele boterham met kaas en (rinse) appelstroop! Is ook erg gezond voor sporters!

Aardbeien met gemalen peper erover, gebraden vlees met chocoladesaus ( wel pure choco dan hè), appelschijven met ringen ui en wat suiker erover bakken en dan op brood, is verrassend lekker. Boterham met jam en kaas erop, Boterham met pindakaas en banaan, Aardbeien, meloen en geitenkaas met een dressing van honing en balsamicoazijn, erg lekker, rauwe dungesneden venkel met sinaasappel en olijfolie, lekker fris voorgerecht, tasty tomaten gevuld met citroen, avocado en een rood pepertje en dadels gevuld met geitenkaas, apart maar lekkere starter.

Ik moet er zelf niet aan denken, maar in Duitsland kennen met name de jongeren een paar...zeer aparte favorieten. Zo zijn op school het käsebrötchen met negerzoen (!!) (kant en klaar belegd te koop dus) erg populair, en zie je bij snackbars jongelui lopen met broodjes patat. Ik neem aan dat ze het heel lekker vinden, anders geef je je geld er niet aan uit.

pindakaas met hagelslag vind mijn dochter lekker

Laatst was ik bij een buurman op visite hij nam : augurken bij de thee

kip uit de oven met gesmolten pure chocolade. zoute popcorn met m&m's (die met nootjes)

Vanille cake met een plakje jonge kaas.

In mexico kip met chocolade is heel lekker. In pakistan rijst met spinazie en rode curry. De hele culinaire wereld is één ontdekking zeker nu de moleculaire keuken duidelijk op de kaart staat : bonbons van ganzelever en espuma's van tomaten: dus er staat ons heel wat te wachten qua lekkere en onverwachte culinaire hoogstandjes al "Bulli" stijl , de meest gerputeerde kok ter wereld uit Barcelona die al tien jaar puur experimenteert. De enige kritiek is dat het nu alleen in toprestaurants toegepast wordt en veel te duur is.

Bronnen:
El Bulli - boek en artikels

Broodje kaas pindakaas en augurk. Broodje Jam en vlokken broodje kippensoep (natte opeten, kip/vermicelli op broodje) met kruidenkaas. Broodje groentensoep (zelfde manier als hier boven)

Zoute haring met slagroom. Tournedo's gevuld met gerookte zalm met dille saus. Knoflook ijs.(voor de liefhebber). Gefrituurde ragfijn gesneden groene kool met wat zout en poedersuiker.

Tijdens een vakantie in Drenthe,kregen wij in ons pension bruine bonen met stroop geserveerd. Voor ons (uit de Achterhoek) compleet onbeken. Het smaakte geweldig!

Boterham pindakaas en komkommer Toastje met pate en aardbeienjam Krentenbol met belegen kaas Haring met slagroom Meloen met rauwe ham Toegevoegd na 3 minuten: Broodje met op de ene helft pindakaas, op de andere ketchup, en scrambled eggs ertussen Toegevoegd na 46 minuten: Drop en chocolade

Frites met gebakken eieren, appelmoes en mayonaise.

een hartige pannekoek met kaas,ham en stroop. heeft een overheerlijke zoet/zoute smaak. je kan de kaas en ham erin laten smelten of erop leggen. ik smelt het er altijd in.

Bronnen:
Mijn Keuken

bloemkool en boerenkool met tomaten ketchup pannenkoek met mayonaise komkommer met oude kaas en kaasmosterdsaus wokkels met satesaus prei met slasaus

Ik kwam in een boekje het recept van bietjes met witte chocolade cake tegen... ik zal nog even het recept opzoeken :-) komt morgen. Toegevoegd na 10 uur: Gevonden, het recept stond in de "boodschappen, nummer 4 -2010" Gebak met bieten & witte chocolade 500gr rauwe biet 120ml melk 250g witte chocola 215 g boter 115 g suiker 225g bruine basterd suiker 3 eieren 350g bloem 40g amandelschaafsel rechthoekig bakblik. overen op 160graden bieten schillen en in blokjes 3x3mm melk verw. aubainmarie en chocola hierin smelten wuiker boter en basterdsuiker 10 minuten kloppen tot een luchtig mengsels en dan eieren 1 voor 1 en als laatst de melk/chcocolade. bloem gezeeft er door spatelen en dan voorzichtig de bieten. in ingevette vorm gieten glad strijken en amandel erover verdelen. 40 tot 50minuten gaar bakken. De bieten worden mooie rode plekjes en het aardse smaakje is na het bakken weg samen geeft dit met het chocola een smaak explosie zegt Mark horsten, deze heeft het recept bedacht.

Bloemkool met satesaus. Kroket uithollen en er appelmoes in doen. Patat met yoghurt (ipv mayo dus). Kroket op een boterham met pindakaas.

Een beetje kristalsuiker strooien op een boterham met pindakaas mijn zoontje wil niet anders meer !!! En wat dacht je van biest wederom met suiker en een beschuitje erdoorheen gekrummeld !!!! vooral dit laatste ! voor de onwetende : biest is de eerste melk die een koe geeft na de geboorte van een kalf. even BIJNA aan de kook brengen. Met de nadruk op bijna anders kan je het over je hoofd gooien !!!

* broodje pindakaas/chocopasta * koffie verkeerd met gemberstroop * suiker in de tomatensoep (het geheim van de chinese resataurants, toen ik dat hoorde was ik geschokt door de eenvoud) * brood met tomaatplakjes en suiker

boterham met pindakaas en komkommer en boterham met sandwichspread (fijne tuinkruiden) en kaas. jammie!

--grootmoeders cake met koude satésaus.. --(zoetzuur/pittig gemarineerde) komkommer,eventjes in n pan met hete bakboter warm laten worden --kabeljauwfilet in zelfgemaakte honing-mosterd marinade wat drinken betreft: --jus d' orange met zoete slagroom (4/6 slagroom -2/6 jus) (heeft wat weg van t solero ijsje vin ik) --chocomel met cassis (3/5 chocomel--2/5 cassis)

Boerenkool met cashwewnoten en camembert

Mijn rare combo's (tenminste, ík vind ze lekker, andere vinden ze raar..) : - ontbijtkoek met chocopasta - broodje kaas en ketchup - broodje smeerkaas en kipfilet - hapje chocolade en daar achteraan paprikachips - biefstukje met spinazie en van die dunne patatchips erbij mmm

Ik at vroeger altijd chocola en zoute chips tegelijk.....hele lekkere combinatie. Toegevoegd na 1 minuut: Broodje kaassouffle met pindasaus

Pindaijs, dropsoep, google maar eens op Piere WInd die maakt de meest vreemde combinaties. Ik heb het zelf nooit geproeft maar dekritieken overz ijn pinda ijs waren overweldigend.

Gesneden fruit met gemalen peper en basilicum dressing. )dressing is makkelijk te maken' daarvoor heb je nodig: zonnebloem olie en basilicum. De basilicum hak je heel fijn en voeg je toe aan de olie. Even in laten trekken en heel de olie heeft de smaak van verse basilicum. Doe daar een beetje van bij het gesneden fruit en klaar.

ik begrijp je vraag niej

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100