Hoe zorg ik ervoor dat kaas aan de mais plakt ipv aan aluminium folie als ik het in de oven maakt. Ik vet zowel het alumium in als de mais.?

Het resulteert elke keer in kaas van de folie schrapen ipv de mais. Ik heb geen idee waar ik de fout in ga. Zoals gezegd vet ik zowel de maiskolf als de folie in. Ik doe de kaas om de maiskolf heen, in de folie rollen. Aangeplakt aan de folie als resultaat..:(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kaas is zelf flink vet, het vet op de folie houdt de kaas er niet los van. Vet de folie wel in maar bestuif de kaas als-ie om de kolf zit met bloem. Dan zal de kaas een licht droog 'korstje' krijgen en makkelijk los komen.

Als ik kaas in/op ovenschotels gebruik, dan strooi ik de kaas de laatste 5 minuten erop en haal dan de folie van de schaal. Dan heeft de kaas de tijd om te smelten zonder te verbranden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100