Is het duitse Germ hetzelfde als gist?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Germ is inderdaad een synoniem voor Hefe. In de volksmond wordt over het algemeen van Hefe gesproken als gist wordt bedoeld. Wil je het in de winkel kopen zal het altijd worden aangeboden als 'Trockenhefe' (droge gist) of frische Hefe (verse gist). Met Germ wordt eerder de schimmel bedoeld die in de gist zit en die het rijzen van gebak mogelijk maakt. Germteig of Backgerm is een meer ouderwetse uitdrukking voor gistdeeg. Tegenwoordig zegt men 'Hefeteig'.

Germ kan inderdaad Backhefe zijn en dan staat het voor bakkersgist: http://de.wikipedia.org/wiki/Backhefe http://de.wikipedia.org/wiki/Germ

ik kan gist in het duits alleen als die Hefe of der Gärstoff maar ook als das Ferment maar als germ ken ik het niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100