Hoe maak je van een blikje tomatenpuree een lekkere saus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoetzure roerbaksaus; 6 eetl. sherryazijn en 6 eetl. lichtbruine basterdsuiker in een pan doen en langzaam verhitten totdat de suiker opgelost is. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 2 eetl. sojasaus, 5 eetl. water en een snufje zout toe. Op laag vuur verwarmen tot alles goed vermengd is.

Doe eens wat kipkruiden door. Verrassend!

doe er wat bacilicum,rozemarijn, oregano,paprikapoeder door of wat italiaansekruiden,of pizzakruiden,en wat bieslook en wat zout en peper Toegevoegd na 1 minuut: bepaal zelf hoeveel en wat door steeds te proeven

Een echt lekkere tomatensaus; Fruit 2 grote uien in wat boter. Voeg 2 blikjes tomatenpuree toe , 2 blikjes ansjovis op olie, knoflook, peper, Italiaanse kruiden en evtl. verse tomaten en paprika. wat water erbij en pruttelen maar. Je kunt er evtl nog kappertjes en olijven bij doen. Ansjovisfilet vinden veel mensen erg zout en dat zijn ze natuurlijk ook. Maar ze smelten helemaal weg en door de tomatenpuree krijgen ze een heel lekkere smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100