Kun je bij ieder recept voor ijs de melk met geitenmelk vervangen?

Ik mag geen koemelk en nog wat dingen. Daarom maak ik veel zelf en wil dan ook zelf ijs maken

Maar kun je bij ieder recept dat te vinden is, gewoon zo klakkeloos de koemelk vervangen door geitenmelk en op dezelfde manier verder gaan als het recept aangeeft?

(Ik heb een ijsmachine, mocht dat nuttige info zijn)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in theorie, jazeker. zo afwijkend qua vetten eiwitten en koolhydraten zijn de diverse melksoorten nu ook weer niet (okee, diverse zoogdieren uit arctische streken geven extreem vette melk maar daar horen schapen en geiten niet bij; zelfs moedermelk is niet heel afwijkend al bevat die wat meer suiker en minder vetten). In de praktijk hangt het een beetje af van de reden dat je geen koemelk mag gebruiken. Als je echt alleen voor koemelk allergisch bent kun je inderdaad dit door geitenmelk (of wellicht schapenmelk) vervangen. Die bevatten trouwens maar 10% minder lactose dan koemelk dus ligt het aan een (vrij veel voorkomende) allergie voor lactose dan heb je er weinig aan. zie de bron.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp89.htm

Eigenlijk moet het goed kunnen want melk is melk dus eigenlijk maakt het dus geen verschil welk soort melk je gebruikt maar alleen de smaak kan anders smaken. Ik hoop dat je het gaat proberen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100