Is er een enige echte bolognese saus?

Of is dit een tomaten saus met vlees, en doet iedereen er maar bij wat ze graag hebben, zoals, champions, erwtjes, selder, wortelen, spekjes, rode wijn enz...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op 17 oktober 1982 heeft de "Accademia Italiana della Cucina" de (volgens hun originele bolognesesaus) Ragu Bolognese laten deponeren bij het Palazzo della Mercanzia (de kamer van koophandel). Dit kan je zien als een poging om het immateriële erfgoed te beschermen en als "de" officiële originele bolognesesaus. Zie de 1e link voor het recept.

Bronnen:
http://www.cooksister.com/2013/01/ragu-bol...
http://www.itchefs-gvci.com/index.php?opti...

Dit is een vraag die je jezelf bij ieder recept kunt stellen. Als je 10 kookboeken pakt waar deze saus in staat, je 10 afwijkende bereidingen zal tegenkomen. Iedereen past een dergelijke saus toch een beetje naar de eigen voorkeur aan. De cocktailwereld is de enige wereld waar je niet of nauwelijks afwijkingen tegenkomt in traditionele recepturen.

Ja, in 1982 werd het authentieke recept door de Accademia Italiana della Cucina (de Italiaanse Culinaire Academie) bij de Bolognese Kamer van Koophandel gedeponeerd. In deze oorspronkelijke saus behoren tot de vaste ingrediënten: rundvlees (gehakt), pancetta (gedroogd varkensbuikspek), ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. De saus wordt klaargemaakt met boter of olijfolie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bolognesesaus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100