Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat je er mee wilt gaan doen. Ik heb ook getwijfeld en uiteindelijk 0.5 liter gekocht. Belangrijkste redenen waren:
# het volume van de substantie neemt enorm toe door de toevoeging van lucht
# bij de 1 liter fles moet je altijd 2 patronen gebruiken dat wordt een duurdere grap
# behalve bij slagroom heb je van een schuim of mousserecept niet vaak heel veel nodig het is doorgaans een toevoeging aan een gerecht.
# bij slagroom gebruikte ik op toetjes of taart niet vaak meer dan 0.5 liter, die ene keer dat ik zelfs daar niet mee uitkom klop ik slagroom nog even appart bij.
ik heb mijn siffon nu bijna een jaar en geen spijt, wel heb ik vaak de neiging er nog een bij te willen kopen want je wilt eigenlijk wel een schuim bij de vis, een mousse bij het dessert en een....... etc etc
Ik zou sowieso wel gaan voor een siffon die warm en koud kan, die zijn iets duurder maar je kunt er veel meer mee!
veel succes met je keuze!