Wie kan mij helpen aan rijpe bonen die volgens drents recept gedroogd kunnen worden. Dat zijn bonen die rijp zijn en dik zijn?

Kwam met name voor in Hoogeveen (nieuw Balinge) Het recept bestat hieruit dat de bonern geweekt worden en dan samen met spek gekookt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je bonen nodig hebt die geweekt moeten worden, zijn het geen verse bonen... neem daarvoor (gedroogde) witte of bruine bonen die je in een zakje bij de super of bij de biowinkel kunt kopen verse bonen kun je zo koken... maar die zijn er niet in deze tijd van het jaar... die krijg je op het moment dat de bonen geoogst worden, aan het eind van de zomer... dan zijn ze verkrijgbaar...

Ik heb hier een drents recept met gare bonen en spek, ik weet niet of je deze bedoelt; Drentse veentrappersschotel Ingrediënten voor 4 personen 100 gr gare witte bonen 100 gr gare bruine bonen 200 gr aardappelen 200 gr uien 400 gr mager vers spek of mager rookspek 100 gr komijnekaas (geraspt of in blokjes) 1 klontje boter zout en peper Bereidingswijze Boter in de pan laten bruisen. Ui aanbakken met in dobbelsteentjes gesneden spek. Bonen verwarmen en in blokjes gesneden aardappelen hierin gaar koken. Kaas toevoegen en laten smelten onder voortdurend roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Serveertips Evt. kan er stroop in verwerkt worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100