Zelf heb ik het idee, dat alle food welke ik verwarm in de magnetron, anders smaakt als verwarmen op het gas klopt dat ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn twee redenen waarom voedsel dat je in de magnetron verwarmt, anders smaakt dan voedsel dat je op het gas verwarmt. Of eigenlijk: anders KAN smaken. Want het kan gebeuren, maar het hoeft niet. De eerste reden is dat bij verwarmen in de magnetron veel vocht ontsnapt. Dat heeft invloed op de smaak. Wat ik altijd doe om het vochtverlies te beperken, is: het eten dat ik wil verwarmen op een bord doen, en daarbovenop een tweede bord plaatsen, omgekeerd. Zo blijft het vocht goed behouden. Wel goed oppassen bij het uitnemen van de twee borden, want het kokend hete vocht druppelt een beetje van de rand van het bovenste bord af, zo op je vingers. De tweede reden is dat verwarmen in de magnetron veel sneller gaat dan verwarmen op gas. Voedsel dat je op gas hebt verwarmd, is dus veel langer warm geweest dan voedsel dat je in de magnetron hebt verwarmd. Dat heeft invloed op de smaakstoffen, net als bij bijvoorbeeld soep die ook lekkerder wordt wanneer hij een kwartiertje staat te pruttelen.

Dat klopt niet. Tenzij je de pannen die je op het gas gebruikt niet goed schoon maakt. Toegevoegd na 3 dagen: Onduidelijkheid.. Als je in een pan iets opwarmt en er olie of boter bij doet, verandert natuurlijk de smaak. Je voegt immers smaakstoffen toe. echter, als je een schone pan gebrjuikt en het gerecht met wat water opwarmt op de kookplaat, of je doet water in een bakje met het gerecht en je plaatst het in de magnetron, dan verandert de samenstelling niet, en blijft de smaak genoeg.

Dat idee heb ik dus ook. Magnetron-verwarmen is toch anders als op een fornuis. Ik ervaar dat zelf ook. Als ik nasi of stamppot bijvoorveeld opwarm in de magnetron vind ik het niet zo lekker. Als ik het op het fornuis opwarm wel. Waar het aan ligt weet ik niet? Maar ik deel je mening dus ook.

óók ik deel die mening. Het is net alsof magnetron eten minder smaak heeft.

Nou, ik weet hier niet erg veel van, maar ik weet wel dat de magnetron eten op een andere manier verwarmt, door straling met een andere golflengte bijv. het is wel zo dat als je bijv. Vlees gaat bakken en het in de magnetron stopt, meer sappen uit het vlees komt, en een luchtgrill zou dit juist voorkomen. Of een tosti die veel sneller smelt In de magnetron maar het nadeel is daarvan dat de tosti heel nat en sompig wordt omdat al het lucht in de magnetron verdampt en de condens op de tosti komt... Ik hoop hierbij je vraag beantwoord te hebben! ^^

Als je in de magnetron je eten opwarmt, verliest het eten een hoop vocht. Zet er eens een kommetje water bij in, (dus naast je bord met eten). Probeer het dan maar eens, zo doe ik het ook en dat is een stuk lekkerder.

Die discussie heb ik ook vaak gehad met m'n moeder, ze vindt dat alles wat uit de magnetron komt anders/vies smaakt. Terwijl ik er helemaal geen last van heb. Kwestie van smaak denk ik.

Ik gebruik de magnetron regelmatig. Maar iedere homeopatische arts zal je zeggen ,de magnetron het huis uit. Als je eten opwarmt in een pan ,dan doe je er langer over. En je hebt minder afwas. Het beste smaakt het eten als je het net gekookt hebt. In ieder geval beter,dan het na de tijd op te warmen in de magnetron.

Klopt zekers!!! Magnetrons zijn zeer slecht!!!!!! In Rusland verboden!!!!! Zoek maar eens tests op op internet!! dan denk je wel 2x na over het gebruik ervan!!!! 1 voorbeeld: Verwarm water in een magnetron en verwarm water in een pan..... Neem 2 dezelfde soort bloemen en geef de 1 water van de magnetron en de andere vant gas..... De bloem met magnetron water sterft 10x sneller!!! Doordat je eten in zoon korte tijd op temperatuur komt verbrandt je alle vitamines en mineralen in je eten!!!!!! Het smaakt nog wel een beetje maar het voed totaal niet!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100