Je moet de deksel schuin op de pan doen.
Rollade uit verpakking nemen en in ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen. Vlees droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
In braadpan op matig vuur boter smelten. Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, rollade in pan leggen en aanbraden. Rollade met behulp van vleestang of houten spatel en vleesvork paar keer omdraaien, zodat vlees rondom - ook aan zijkant! - lichtbruin wordt.
Vuur laag draaien en rollade met deksel schuin op pan in 35 min. tot 1 uur gaar braden (gaartijd is afhankelijk van gewicht). Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Intussen wijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en jus even laten doorkoken. Jus op smaak brengen met zout en peper. Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen. Rollade met groot mes in dunne plakken snijden.
- Bronnen:
-
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=249282