Hoe bakken ze bij een italiaans restaurant het gehakt zo fijn rul?

als ik bij een italiaans restaurant uit eten ga zit ik altijd heerlijk te smullen van mijn saus met fijn gerulde gehakt.
maar als ik thuis mijn gehakt rulbak krijg ik het met alle manieren die ik kan verzinnen nooit zo mooi fijn als het daar is....

het is dus altijd wel goed rulgebakken maar altijd grover of hier en daar nog wel een klontje ofzo en nooit van dat fijne zoals in een restaurant...

heeft iemand een tip wat ik zou kunnen proberen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad je gehakt bij de keurslager kopen. Daar ligt het meestal klaar en is het net gedraaid. Je kan met je vingers steeds kleine "sliertjes" van de gehakt in je braadpannetje gooien. Hou er dan wel rekening dat het vet (ik gebruik meestal olijfolie) goed heet is, zodat het gehakt mooi bakt. Het is wel een tijdrovend klusje, maar ik hou er net als jij van dat het gehakt in de pastasaus fijn is en niet van die grote brokken bevast. Succes

Vraag de slager of hij het gehakt twee keer wil doordraaien.. Dan krijg je het gehakt net zo fijn rul als bij jou Italiaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100