Hoe neutraliseer je de bittere smaak uit je eten, ik heb iets teveel geelwortel gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kokosmelk neutraliseert kurkuma enigszins en kan meestal erg goed in gerechten waarin kurkuma thuis hoort, zoals curry's en pittige stoofschotels.

Probeer er wat suiker door te doen. Bittere smaak wordt opgeheven door zoet.

Kook als het gerecht het toelaat wat aardappel mee. Haal die eruit en proef dan opnieuw. Het kan zijn dat de aardappel ook zout heeft opgenomen. Ook room (creme fraiche) kan de bitterheid iets verminderen. Suiker, honing of ahornsiroop kan ook de bitterheid iets wegnemen.

Met kokosolie!

Doe er anders een paar druppels Stevia door, te koop in de betere natuurwinkels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100