Waardoor blijft een kerststol zo lang houdbaar?

We hebben hem weer in huis, de kerststol mét spijs.
De stol zit in plastic verpakt, wat maakt dat deze stol langer goed blijft dan gewoon brood.......

En wat eet jij als traditionele kersttraktatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat kerststol veel suikers bevat, dan is er sprake van gebonden water en dat houdt vocht vast. Daardoor droogt het brood niet uit en ontstaat er minder snel een schimmel of bacteriegroei! (voorbeeld: ontbijtkoek... ong.12 weken houdbaar) Ik eet eet alleen lekkere kerstkransjes met musketvulling:)

Volgens mij is die veel vetter dan andere sneller verouderende stollen... Door het vet en zijn emulsie houdt die veel beter zijn vocht vast... En met Kerst mag die vet zijn, dan kijkt niemand naar de voedingswaarde die heel hoog is... Ik eet gewoon brood, ik heb of elke dag Kerst of geen enkele dag Kerst... Maar niet één dag per jaar...

Volgens mij komt dat door de enorme hoeveelheid suiker! En wij eten ook spijsbrood, maar we gaan vooral met zijn tweetjes gourmetten met de meest lekkere stukjes vlees en groenten... En en zaaalig chocomouse toetje.

Ze zijn bepoederd en dat zorgt voor lang houdbaarheid.

Doordat een kerststol minstens 20% vet en 30% suiker bevat, en daarbij de zuidvruchten en de spijsvulling, zal een kerststol veel langer eetbaar en niet uitgedroogd zijn dan brood of cake. Ook zit de stol vaak in een speciale atmosferische verpakking. Wat een houdbaarheid garandeert van min. 3 maanden.

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie.

Suiker, vet en conserveringsmiddelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100