Hoe voorkom ik dat er melk aan de bodem van het pannetje aankoekt?

Ik maak regelmatig havermoutpap in een steelpannetje met anti-aanbaklaag. Als de pap klaar is, zit er altijd een onsmakelijk bruin korstje op de bodem van de pan. Ik moet heel voorzichtig roeren om te voorkomen dat die bruine prut zich vermengt met de pap.
Kan ik voorkomen dat dat korstje ontstaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet lekker veel met de pan bewegen dan koekt het niet aan

Ik laat het altijd in de magnetron koken/opwarmen daar koekt het minder snel aan!

Blijven roeren! En het gas zachter zetten.

Je kunt het au-bain-marie proberen; dat is een pannetje met het eten in een grotere pan met water verwarmen. Er bestaan ook dubbelwandige pannen die volgens hetzelfde principe werken, maar ze zijn duur en moeilijk te vinden.

De pan natmaken met koud water voordat je er melk in doet.

Ik heb ooit de tip gehoord dat je een knikker in de pan moet meeroeren! Zelf nooit uitgeprobeerd, weet dus niet of t werkt!

ik heb hetzelfde met custardvla koken. spoel de pan voor gebruik om met ijskoud water. niet afdrogen. helpt niet helemaal, maar bruine korst is stukken minder. verder heel goed roeren.

Als je melk kookt, voor bijvoorbeeld vla of pap, kun je voorkomen dat de melk op de bodem aankoekt, door een deel van de suiker met de melk te laten meekoken. Ongeveer één eetlepel per liter melk. Toegevoegd na 1 minuut: Melk brandt niet aan als men een met koud water omgespoelde pan gebruikt. Het overkoken van melk kan worden voorkomen door de rand van de pan in te smeren met boter. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=koken&label=Melk

zachtjes het vuur aanzetten en vanaf het begin al roeren en blijven roeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100