Waarom eten we tartaarsaus bij vis en niet bij tartaar?

Eigenlijk een best domme vraag (domme vragen besta
an niet), maar ik ben wel benieuwd naar het antwoord. Tartaar kan natuurlijk ook vis zijn, maar meestal wordt er vlees mee bedoeld. Waar is tartaarsaus dan naar vernoemd?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Tartaarsaus

Weet jij het antwoord?

/2500

De saus heer Tartarsauce (engels) en dat hebben wij gewoon verbasterd. Ingredients 1 cup mayonnaise 1 tablespoon sweet pickle relish 1 tablespoon minced onion 2 tablespoons lemon juice (optional) salt and pepper to taste.

En tartaar saus naar dezelfde tartaren, link in bron, kopje etymology Toegevoegd na 1 minuut: Tataren dus, mijn woordenboek word dol van alle ta- en tartaren. Toegevoegd na 15 minuten: Nu antwoord 1 mist, lijkt mijn eerste zin wat vreemd. De Tataren waar ik naar verwijs is een volk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100