Hoe kun je loempia's maken en hoe heten die doorzichtige sliertjes die er vaak in zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die doorzichtige sliertjes zijn glasnoodles (een soort mie), die je tegenwoordig in elke supermarkt kunt kopen, meestal in een klein doorzichtig cellofaanpakje met een blauwe band. Je hoeft het alleen in heet water te weken en niet te koken. Het simpelste recept : Snij wat ham of gare kip in piepkleine blokjes, een beetje prei, eventueel wat wortel en tauge, wat kruiden (iets met zout, peper en knoflook is altijd lekker) en maak de glasnoodles zacht en laat ze uitlekken. Meng alle ingredienten. Neem een pak loempiavellen (klein of groot) en spreid ze een voor 1 uit op het aanrecht. Vorm een worstje van de vulling diagonaal over het vel, iets onder het midden. Rol vanaf de onderste punt tot de vulling bedekt is, sla dan de zijpunten naar binnen en rol verder op. Je kunt de vellen vastplakken met een beetje water. Frituur de loempia's tot ze goudbruin zijn en serveer met zoete chilisaus. Jammie ! Wil je heel gezond doen, dan kun je ze ook in de oven bruin laten worden, of zelfs stomen, maar dat laatste vind ik persoonlijk minder lekker. In dat laatste geval kun je ook beter vellen rijstpapier (toko) gebruiken dan loempiavellen. Dat is iets lekkerder. De loempia's worden zo groot als je vellen zijn ; groot voor de bekende vietnamese loempia, klein voor miniloempia's formaat vlammetjes. Met de vulling kun je overigens naar hartelust spelen.

kijk hier voor recepten van loempia's

Bronnen:
http://koken.flevoland.to/recepten/loempia.shtml

Die dunne sliertjes zijn z.g. glasmie, een hele dunne soort Mie.... Kijk op Smulweb voor meer dan 700 Loempiarecepten.....

Dat is so-oen (glasmie) Zie voor het recept: http://www.smulweb.nl/1067824/koken/recept/Vietnamese-loempias

Die doorzichtige "sliertjes" heten taugé en dat zijn de eerste spruiten van mungboontjes. Is ook makkelijk zelf te kweken in een paar dagen, vijf ongeveer. Net zoals alfalfa en andere spruitgroenten.

Heerlijk zelfgemaakte loempia's. Heb je een toko in de buurt? Want dan kan je echte loempia velletjes kopen. Dat is lekkerder dan filodeeg of zo. Verder hoef je geen kookgenie te zijn om loempia's te maken. Je kiest de ingrediënten die je lekker vindt, roerbakt het vlees en groenten en brengt een en ander op smaak met kruiden, wokolie, ketjap, en zo. Lekkere combinaties zijn: hamblokjes, mie, champignons en gember kip, omelet, glasmie, wortel en ui met ketjap mie, paprika, pepertje, champignons en bosui En zo kun je er nog veel verzinnen. Omdat die loempiavellen zo dun zijn koop je er meteen 50 of zo. Ik maak dan gewoon 50 loempia's en vries ze in.

daar zijn recepten voor,en die witte slierten zijn drakentanden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100