Ik zoek een oud Romeins gerecht dat makkelijk te maken is.

Ik zit in 2 gymnasium en we moeten voor school zelf een romeins gerecht maken en eten.. Ik kan echter niet echt iets vinden..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb een site voor je gevonden waar je historisch kan koken. Sukses Toegevoegd na 26 minuten: 1 Romeinse pond = 330 g Romeinse broodjes (makkelijke versie) nodig: 1 kg zelfrijzende bloem 14 eetlepels wijn snuifje zout 100 g boter 500 g platte kaas gemalen anijs laurierblaadjes Meng bloem en zout. Laat de boter zacht worden op een zeer laag vuurtje en voeg wijn en anijs toe. Roer de kaas onder dit mengsel. Voeg alles bij de bloem. Goed mengen en kneden. Ongeveer 30 broodjes vormen. Leg ze op een ingevet bakblik met een laurierblaadje onder elk broodje. Kerf de broodjes lichtjes in met een mes. Bak ze ongeveer 20 min. op 200°C.

Bronnen:
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.3hist...

http://www.dehistorischekeuken.nl/gerechten.html Mmmmmm!!!

Je moet allereerst wel weten wat er zoal gegeten werd in die tijd. Over het algemeen aten alleen de Romeinse keizers liggend aan tafel en hadden culinaire uitspattingen zoals; gevulde giraffennek, gefrituurde pauwentongetjes e.d. De gewone Romein leefde van het land. De grond v.d. Vesuvius was erg vruchtbaar, er werd wijn verbouwd en olijven. In de bossen was klein wild en er was veel vis. Omdat je het zelf moet eten, zou ik dus iets maken dat niet te zwaar is zoals; Dulcia Domestica; (dessert van het huis) Haal de pitten uit 200 gr. dadels. Vul ze met 50 gr. gehakte noten zoals amandelen of pijnboompitten en strooi er wat zout en versgemalen peper over heen. Kook ze zachtjes een minuut of 10 in honing of rode wijn en honing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100