Wat kun je allemaal doen/maken met sesamzaad?

Ik heb net n zakje sesamzaad gekocht , maar weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dat kan gebruiken? Heeft iemand tips? Groet en dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heerlijk bij gebakken banaan; Ik vind kinderbananen er het lekkerst voor, die hebben meer smaak. Gewone bananen moet je eerst door de helft snijden.Maak een taai vloeibaar papje van 50 g. rijstebloem met wat water. Doe er 1 eetl. rietsuiker en een snufje zout bij en verroer dit goed. voeg dan 30 g. geraspte kokos en 1 eetl. sesamzaad toe en laat het even staan. doe er evtl. wat water bij als het te dik is. Wentel dan de bananen erdoor en frituur ze bij 170 graden in plantaardige olie, ze moeten wel 'zwemmen'. In ca. 5 min. zijn ze goudbruin en klaar. Laat ze op keukenpapier even uitlekken. Eet ze heet, bedruppeld met wat honing. Gebakken aardappelen met sesamzaad; Snijd gewassen, ongeschilde aardappelen door de helft en strooi er zout over. Beleg een bakblik met bakpapier en vet dit in. Pak 3 schaaltjes of bordjes en strooi op eentje een laag sesamzaadjes, op de tweede komijnzaadjes en op de derde rozemarijnblaadjes. Druk nu de aardappels met de snijkant in of de kruiden of het zaad zodat je 3 verschillend gekruide aarappelhelften hebt. Leg ze nu met de gekruide kant naar beneden op het ingevette bakblik en kwast de schil in met wat olie. Zet het bik in het midden van de voorverwarmde oven van 225 graden C. en laat ze ca.25 min. bakken tot ze gaar gebakken zijn. Test even met de punt van een mesje. Heerlijk bij gegrild vlees en gevogelte. Zo kan je het strooien over bijv. cocktailworstjes in bladerdeeg, over bagels, Turks brood als je dat zelf bakt of volkorenbrood. Ook over Aziatische gerechten zoals rijstsalade met garnalen en Chop Suey, even droog geroosterd sesamzaad erover strooien, heerlijk.

Je kan 't zaaien! Wordt wel meer gedaan met zaad...

combinatie met tonijn is veelgebruikt. ook samen met pompoen is een klassieker. Je kan er een hoop kanten mee op, ook door een salade is het goed te eten

Je kan het bij de meeste avondmaaltijden en salades wel gebruiken. Je kan het er gewoon rauw doorgooien, maar even kort roosteren in een bakpan (olie is niet nodig) is lekkerder. Met name bij Aziatische rijstgerechten past het zeer goed. Ik gooi zelf bij zeer veel gerechten een klein beetje sesamzaad erdoor, zo krijg je ongemerkt al die gezonde stoffen uit het sesamzaad (gezonde vetten, calcium, etc.) binnen. Als je zelf brood bakt, kan je het ook goed daarbij gebruiken, op de bovenkant. Je kan het ook op je brood doen, dan strooi je een beetje over de pindakaas of chocopasta, sommige mensen vinden dat heel lekker (en sommige mensen niet).

Ik stuur je een link met recepten met Sesamzaad Succes

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/me...

Als je ook kikkererwten in huis hebt, kun je er heerlijke humus van maken! Mijn aangepaste versie (in de bron staat het iets anders, maar ik hou zelf niet van koriander) 265 gram kikkererwten, uit blik 75 milliliter gemalen sesamzaad (of tahin, maar je hebt al sesamzaad) 3 teentjes knoflook (minstens!) sap van 1 citroen 10 centiliter olijfolie 1 theelepel komijn mespunt cayennepeper (voor decoratie) zout Alles bij elkaar in de blender/keukenmachine. Olijfolie als laatste toevoegen in scheutjes, telkens even draaien en kijken of het smeuïg genoeg is. Beetje cayennepeper opzij houden om er daarna overheen te strooien voor de kleur. Lekker als dip met turks brood. Klaar! :)

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/bijg...

Pletten met zout en op frietjes strooien. Ook geschikt voor salades en andere aardappelbereidingen. En lekker op zelfgebakken brood!

Hier een paar ideetjes: - Gebruik het gemengd door een teriyaki-marinade en smeer er de bovenkant van moten zalm mee in. Om en om in een grillpan tot ze net gaar zijn, lekker met gegrilde groene asperges en noedels of pasta. - Meng het door een losgeklopt ei en paneer er kipfilets mee. Dit at ik jaren geleden eens in een restaurant en was heel lekker. - Maak er sesamstengels van. Besmeer plakjes bladerdeeg met losgeklopt ei, bestrooi met het sesamzaad en snijd in smalle reepjes. Afbakken volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg. Je kunt naar smaak variëren met maanzaad, geraspte kaas, grof zeezout of andere kruiden die je lekker vindt. - Meng het met wat muesli door de yoghurt of door (zelfgemaakt) zanddeeg en bak er koekjes van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100