Hoe maak je knoflook wok saus?

Bij de wok kan je altijd sauzen kiezen in het restaurant... En de knoflook saus is heerlijk! Enig idee wat je daar voor nodig hebt en hoe je dat maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van conimex hebben ze ook woksaus knoflook, misschien is dat een optie.

HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje! Ingrediënten: •1/2 eetlepel cognac of citroensap •1/2 tot 1 theelepel suiker •3 knoflooktenen (of meer) •125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken) •3 eetlepels mayonaise •1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook) •1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie) •zout, peper Bereidingswijze: •Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron) •Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap. •Meng creme fraiche, mayonaise en kruiden erdoor. •Naar smaak zout en peper toevoegen. Toegevoegd na 36 seconden: http://www.smulweb.nl/recepten/1076202/Knoflooksaus Toegevoegd na 36 minuten: Chinese knoflooksaus 2 el pinda/arachide olie 2 el uitgeperste knoflook 3 el oestersaus wat geraspte gember 1 dl kippebouillon Bereiding Verhit de wok tot goed heet. Voeg de olie toe en wacht tot die begint te roken, voeg de gember en knoflook toe. Maar heel eventjes bakken want het mag niet verbranden, voeg de oestersaus en bouillon toe en laten sudderen voor een paar minuutjes. Toegevoegd na 37 minuten: http://forum.fok.nl/topic/1261395

Schil een stukje verse gember en snipper of rasp hem zeer fijn. Doe hetzelfde met 2 knoflookteentjes. Verit 2 lepels sesamolie en bak de gemberen knoflook hierin even aan. Mag niet verbranden, dus echt maar even. Zet het vuur lager. Voeg nu hieraan toe; ¼ l. kippenbouillon, klein scheutje rode wijnazijn, 2 el. sojasaus, (geen ketjap, die is te zoet) 1 el. oestersaus, 1 el. hoisinsaus, 1 klein lepeltje rode currypasta, Roer alles goed door en laat afgedekt zachtjes 15 min. garen. Los tot slot 1 lepeltje aardappelzetmeel op in wat koud water en bind hier de saus lichtjes mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100